ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πηγή: Fosphotos
 

Φοβερά πράγματα. Να είσαι πρόεδρος κόμματος και να ξευτυλίζεις τον εαυτό σου, το κόμμα σου, την πολιτική, τους ψηφοφόρους και το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας. Όλα μαζύ τα έκανε ο Φώτης Κουβέλης. Δεν έχει ξαναγίνει.

Κατουράει τη Δημοκρατία κι όλο το πολιτικό σύστημα ο πρόεδρος ενός μικρού, μικρότατου κόμματος όταν αρνείται να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ασύλληπτο. Αδιανόητο.

Δεν μιλάει ένας διανοούμενος, ένας καλλιτέχνης, ένας επιστήμων, τέλος πάντων κάποιος που έχει αξία αλλά όχι και σχέση με την πολιτική, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προσβάλλει τη κοινωνία αν αρνηθεί να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στοχαστής είμαι, ερευνητής, ποιητής, τέλος πάντων κάποιος που δεν έχει καμμία δουλειά με την πολιτική.

Ο Κουβέλης είναι επαγγελματίας πολιτικός. Αυτή είναι η δουλειά του. Και ρωτάς. Τι περιμένει στο υπόλοιπον του βίου του σαν πολιτικός; Να παραμείνει πρόεδρος σ' ένα διαλυμένο κόμμα; Προσφέρει στον τόπο σαν πρόεδρος κόμματος του ένα τα εκατό;

Φοβερά πράγματα. Αντί να θεωρηθεί ότι είναι ύψιστη τιμή η πιθανότητα να προταθεί για πρόεδρος Δημοκρατίας, ο σύντροφος Φώτης δήλωσε φαρδειά-πλατειά: Δεν μ' ενδιαφέρει. Δεν θέλω. Δεν είπε το εξής: Ε, όχι και να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόσο της πλάκας με ζυγίσατε;

Διαβάστε ακόμα:

Ο πατριάρχης έκανε πάσα τον Τσίπρα στον Πάπα