Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Fosphotos
 

Κατ' αρχήν, αν υπήρχε στοιχειώδης σεβασμός στους ψηφοφόρους τους, αλλά και για να δώσουν ένα παράδειγμα πολιτικής ευπρέπειας, οι εκλεγμένοι κύριοι βουλευτές της Δημάρ θα έπρεπε να παραιτηθούν. Θα έπρεπε, να το πούμε αλλοιώς, να σταματήσουν να αμείβονται με το μισθό του βουλευτή και βέβαια να τυγχάνουν των όσων προνομίων τους προσφέρει η βουλευτική τους ιδιότητα. Γιατί;

Επειδή το μαγαζί τους βάρεσε διάλυση. Γι' αυτό. Μαζεύτηκαν κάποιοι, είπαν ότι εκπροσωπούν εκείνο και το άλλο, και ο μαλάκας τους ψήφισε. Ένας είναι ο μαλάκας. Πάντα. Αυτός που ψηφίζει. Αφού, λοιπόν, εξελέγησαν όσοι εξελέγησαν άρχισαν τις διαφωνίες ιδεολογικού και προβληματικού χαρακτήρα. Μέχρι που άλλοι έφυγαν από το μαγαζί, άλλους τους έδιωξαν κι όσοι απέμειναν είπαν να επιστρέψουν πίσω στον Σύριζα.

Όχι ακριβώς να επιστρέψουν στον Σύριζα, αλλά να... συνεργαστούν με τον Σύριζα. Και σ' αυτό υπάρχουν διαφωνίες. Γιατί να ξαναπάμε εκεί απ' όπου φύγαμε, να συνεχίσουμε μόνοι μας, αλλά όχι με τον Κουβέλη αρχηγό. Και σ' αυτό υπάρχει διαφωνία, γιατί όχι με τον Φώτη;

Μη λέμε πολλά. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της διαφωνίας. Όχι, όμως, με κόστος του κράτους. Των ψηφοφόρων. Γιατί ο κόσμος να πληρώνει ένα μαγαζί που έχει διαλυθεί, που τα στελέχη του από τότε που μπήκαν στην πολιτική ένα πράμα ξέρουν να κάνουν. Να διαφωνούν με όσους έχουν συγγένεια ιδεολογική.

Κι έρχεται ο Κουβέλης που δεν θέλουν να τον βλέπουν οι ίδιοι στη Δημάρ, αλλά δεν έχουν άλλον μπροστινό, και τι λέει; Δεν θα γίνουμε συνιστώσα του Σύριζα. Δηλαδή; Στην περίπτωση που συνεργαστούμε θα κρατήσουμε την αυτοδυναμία μας. Δηλαδή; Την αυτοδυναμία και ...να διαφωνούμε μεταξύ μας.

Πιθανόν, ο αρχηγός να εννοεί το άλλο, όταν λέει Δεν θα γίνουμε συνιστώσα, δηλαδή τσόντα του Σύριζα. Ότι δεν θα επιστρέψουμε στον Σύριζα. Πράγματι εννοεί αυτό; Ο ίδιος ο Κουβέλης, όταν πια είχε χάσει τον έλεγχο του κόμματος του που πλέον είχε πάρει την κάτω βόλτα, ξεκίνησε ανιχνευτικές κινήσεις για να δει αν παίζει στα στελέχη η προοπτική επιστροφής στον Σύριζα.

Πράγματι, ιδιαίτερα εκείνοι οι δημαρίτες που δημόσια μάλιστα έχουν ταχθεί υπέρ της παραίτησης του Κουβέλη, είναι υπέρ της επιστροφής, υπέρ της συνεργασίας με τον Σύριζα. Ό, τι αποφασίσουμε δημοκρατικά το πάει ο Κουβέλης, αλλά δεν θα γίνουμε συνιστώσα της Κουμουνδούρου. Και τη θα κάνετε στον Σύριζα; Θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Με αρχηγό τον Κουβέλη.

Διαβάστε ακόμα:

Το φλου, του φλου, όλα φλου!