ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΜ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Fosphotos
 

Γιατί ο κόσμος παίζει με τον Σύριζα; Κάποιος λόγος υπάρχει. Ο κόσμος απεφάσισε να κατεβάσει από το θρόνο της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ και να ορίσει αντίπαλο κεντρικό της κυβέρνησης τον Σύριζα. Γιατί, όμως; Και γιατί ο κόσμος διάλεξε τον Τσίπρα κι όχι τον Κουβέλη. Εδώ σε θέλω.

Με τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 καταργήθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ενός μαγαζιού, του ΠΑΣΟΚ. Και με τη μία, με συνοπτικές διαδικασίες η θέση του ΠΑΣΟΚ δόθηκε στον Σύριζα.

Μικρό κόμμα ο Συνασπισμός, δηλαδή ο πρώην Σύριζα, συνήθως έπαιζε 4-5%, μια φορά δεν μπήκε στη Βουλή και το 2008 ο Κουβέλης όταν έχασε την εσωκομματική διαμάχη από τον Τσίπρα, έφυγε και έφτιαξε την Δημαρ. Γιατί, λοιπόν, ο κόσμος κράτησε στην γάμα εθνική τον Κουβέλη και ανέβασε στην άλφα εθνική τον Τσίπρα. Μήπως τον βρίσκει πιο μπάνικο.

Παρακάτω. Με το που φεύγει από τον Σύριζα ο Κουβέλης τα χώνει συνέχεια στον πραγματικό ανταγωνιστή του, στον Σύριζα, ο οποίος απευθύνεται στην ίδια πελατεία. Από την άλλη ο Σύριζα δεν σταματά τις προσκλήσεις για συνεργασία που συνεχώς απορρίπτει η Δημαρ.

Δεν γίνονται αυτά, ρε. Γίνονται όταν παίζει το προσωπικό συμφέρον. Η προσωπική επιβίωση. Η Δημαρ τέλειωσε, τα ‘φαγε τα ψωμιά της. Τυπικά, όμως, με τα κέρδη των εκλογών του 2012 παραμένει στο παιχνίδι. Ποιο παιχνίδι; Να τακιμιάσει με τον Σύριζα. Γίνεται αυτό, ρε; Είπαμε. Το συμφέρον.

Στην προηγούμενη φάση ο Σύριζα σχεδόν παρακαλούσε την Δημαρ να τα βρουν για να ρίξουν τον Σαμαρά, για να εμποδίσουν κυβέρνηση Σαμαρά. Και οι άλλοι λέγανε Εμείς φύγαμε απ’ εσάς για να …συνεργαστούμε; Αφού φύγαμε απ’ εσάς γιατί δεν σας γουστάραμε, δεν είσαστε σωστοί.

Σήμερα. Μας θέλετε; Εμείς σας θέλουμε, λένε από την Δημαρ στον Σύριζα. Τι να το κάνουν οι Τσίπρες ένα κόμμα, άδειο, κούφιο; Αν συμπράξουν τα δυο κόμματα της αριστεράς, τότε ο Σύριζα που κερδίζει τις εκλογές μόνος του θα χάσει το μπόνους των 50 εδρών.

Να πάρει το πρωτάθλημα ο Σύριζα και να χάσει το πριμ; Όχι, βέβαια. Οπότε ο Σύριζα θα κάνει μεταγραφές κάποιων βουλευτών της Δημαρ, όχι μεταγραφή πακέτο όλη την Δημαρ.

Διαβάστε ακόμα:

Στο ξαφνικό θα γίνει η δουλειά