ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΛΥΚΟΣ

 

Σπουδαίο πράμα να σου λέει ο πολίτης “Στα παπάρια μου” σε κάτι που ουσιαστικά είναι αδιάφορο, ενώ παρουσιάζεται για κρίσισμο θέμα, τότε δείχνεις πολιτική ωριμότητα.

Ένας βουλευτής της ΝΔ, Ταμήλος στο όνομα βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή, του γνωστού Παπαδάκη. Και τι είπε ο κομματικός πολιτικός; Αν δεν τον εγκρίνω προσωπικά δεν θα τον ψηφίσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει το κόμμα μου.

Φοβερά πράγματα. Ένας κομματικός συμπεριφέρεται φόρα παρτίδα αντικομματικά, αντιδημοκρατικά και περνιέται για μάγκας. Και την άλλη μέρα βλέπει τη φωτογραφία του σ΄ όλα τα μήντια. Και κανένας δεν τον πιάνει από το αυτί, να του το τραβήξει, να του το κόψει επιτόπου.

Λοιπόν. Αυτός που ανήκει σε κόμμα είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την απόφαση του κόμματος. Βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τη δική του άποψη, την όποια διαφωνία του. Αυτό είναι το παιχνίδι της δημοκρατίας. Όταν, όμως, δημοκρατικά, τα μέλη του κόμματος, οι βουλευτές του κόμματος καταλήξουν σ' ένα πρόσωπο, θα το ψηφίσουν. Διαφορετικά, δεν έχει λόγο ύπαρξης το κόμμα, τα κόμματα.

Πέρα απ' αυτό. Ποιος σοβαρός ασχολείται τι θα ψηφίσει ο κάθε βουλευτάκος. Στα παπάρια μας. Μα, ο άνθρωπος κλήθηκε σε μία εκπομπή. Κακώς. Ρωτήθηκε στην εκπομπή και είπε την θέση του. Κακώς.

Κάτι άλλο. Όταν κάποιος κομματικός λέει “Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω, πιθανόν να διαφωνήσω...”, γιατί να μη σκεφθώ ότι ο άνθρωπος στέλνει “μήνυμα”: Τι θα κερδίσω αν ψηφίσω αυτόν που θέλετε;

Διαβάστε ακόμα:

Θεοδωράκης, ένας σταλινικός κατά των σταλινικών