ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗ ΜΠΑΛΛΑ

 

Η Αλεξάνδρα Δρόσου, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, έγινε πανελληνίως γνωστή σαν Αλέκα Παπαρήγα, γνήσια εκπρόσωπος της αμετακίνητης και άκαμπτης πολιτικής του ΚΚΕ, όπως εκφράζεται από καταβολής του, εδώ και έναν αιώνα. Η γραμματέας, έτσι λέγεται ο αρχηγός του κόμματος στο ΚΚΕ, ποτέ δεν μίλησε η ίδια, πάντα έβαζε την κασέτα. “Ο λαός...”, “Οι εργάτες...”. Με τούτες τις λέξεις, “Λαός”, “Εργατική Τάξη” αναπτύσσεται ο πολιτικός, πιο σωστά ο κομματικός λόγος του ΚΚΕ.

Η χήρα Παπαρήγα, από το 2002, που σκοτώθηκε σε τροχαίο ο σύζυγός της Θανάσης Παπαρήγας, δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, είναι η πρώτη Ελληνίδα αρχηγός πολιτικού κόμματος, θέση που κράτησε για 22 χρόνια! Έτσι συμβαίνει στο ΚΚΕ, ελέω όχι του λαού, αλλά κάποτε κάποιου ''αόρατου'' κέντρου που πάντα βρισκόταν στη Μόσχα, εκλεγόταν και διατηρούνταν ο κρατών τα κλειδιά του κόμματος.

Πρώτος γραμματέας ο Νίκος Ζαχαριάδης για 28 χρόνια, μετά ο Κώστας Κολιγιάννης 12, τρίτος ο Χαρίλαος Φλωράκης 17 και η Παπαρήγα από τον Φεβρουάριο του 1991 όταν κέρδισε στην εσωκομματική ψηφοφορία με 3 ψήφους, 57 έναντι 54, τον Γιάννη Δραγασάκη, σήμερα επιτελάρχη του Σύριζα. Η Παπαρήγα, που γνωρίζει ρωσικά, παρέδωσε τον Αύγουστο του 2013 στον Δημήτρη Κουτσιούμπα.

Μια ζωή στο κόμμα η κυρία Παπαρήγα, που γεννήθηκε σα σήμερα, στις 5 Νοεμβρίου, το 1945, σπούδασε αρχαιολόγος στο πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι φανατική οπαδός του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

Ηταν τανκ της επανάστασης