ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ποιος Χριστόφορος Κολόμβος; Την Αμερική, και συγκεκριμένα τη Λατινική Αμερική, πρώτοι την ανακαλύψανε μουσουλμάνοι. Το λέει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος σουλτάνος. Για ποιο λόγο;

Ναι, ρωτάω για ποιο λόγο αμολάει μια τέτοια παπαριά, δημοσίως και επισήμως. Ποιο, δηλαδή, είναι το όφελος προσωπικά του ίδιου και της οθωμανικής Τουρκίας, που ποτέ δεν έχει λησμονήσει ότι μέχρι πριν από έναν αιώνα ήταν ακόμα αυτοκρατορία. Να μάθουν όλοι, υπερηφανεύεται ο Ερντογάν, ότι ένας μουσουλμάνος είναι ικανός για όλα, δεν μειονεκτεί από κανέναν άλλον.

Φοβερά πράγματα. Όπως κάποιοι περίεργοι στην Ελλάδα για χρόνια υποστηρίζανε ότι είναι Έλληνας ο Χριστόφορος Κολόμβος. Ελληνικής καταγωγής, αυτός που η Ιστορία έχει καταγράψει ότι πρώτος πάτησε την αμερικάνικη ήπειρο. Παραμύθια.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος, λένε τα βιβλία, ανεκάλυψε την Αμερική το 1492. Ο Ερντογάν λέει ότι πρώτοι ήταν μουσουλμάνοι, το 1172. Το σωστό είναι ότι πριν την πρώτη χιλιετία μετά Χριστού, κάπου στα 950, πρώτοι έφθασαν στην Αμερική οι Βίκιγκς. Είναι πια ιστορικά επιβεβαιωμένο. Με τις μεγάλες βάρκες τους κωπηλατώντας είχαν περάσει τον Ατλαντικό Ωκεανό εκείνοι οι φοβεροί και τρομεροί Βίκιγκς, ντυμένοι στις αρκουδιάρικες γούνες τους και τα κέρατα ζώων στα κράνη τους.

Το άλλο περίεργο με τον Ερντογάν είναι ότι μιλάει για μουσουλμάνους, όχι για Τούρκους. Δηλαδή; Ότι τη μαγκιά να φθάσουν πρώτοι στην Αμερική την έκαναν με τη βοήθεια του Μωάμεθ. Έγινε μια ακόμη μαλακία με θεία φώτιση. Η ανακάλυψη της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμα:

Η σιδηρά κυρία της Ινδίας