ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ!

 

Θυμάμαι τον Αντώνη Τρίτση λίγους μήνες πριν από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, σε γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ. Εύκολα θα τον χαρακτήριζες γραφικό. Το ΠΑΣΟΚ είναι στα πολύ επάνω του, άλλωστε το 1981 με το 48% πέτυχε θρίαμβο και ο πρώην πρωταθλητής του άλματος εις ύψος και του δεκάθλου στις εκλογές της αρχαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας εμφανίστηκε ως αρχηγός παράταξης. Αντίπαλος του δεξιού και παλαιού βαλκανιονίκη Γιώργου Μαρσέλλου που πήρε 96%, το 4% ο Τρίτσης.

Το λυπηρό δεν ήταν το 4%, αλλά ο αριστερός λόγος για μιάμισυ ώρα του Τρίτση, του εκπροσώπου της τότε μεγαλύτερης κομματικής δύναμης. Έλεγε, έλεγε, έλεγε, θεωρίες, φιλολογίες, πάρα πολύ ωραία πράγματα, τα οποία ποτέ δεν εφάρμοσαν οι ιδεολόγοι πασόκοι που κατέλαβαν για χρόνια την κυβερνητική εξουσία. Και γαμώ την αριστερή ρητορεία η φυλή των πασόκων κλάσεως τσάμπιονς ληγκ, όχι Β' εθνικής αλά Σύριζα.

Το 1990, ο τότε 43χρονος Κεφαλονίτης, από το Αργοστόλι, Αντώνης Τρίτσης ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων, είχε εκλεγεί με την ΝΔ! Γιατί δέχθηκε την υποστήριξη της ''δεξιάς'' ο πολεοδόμος Τρίτσης ένας γνήσιος αριστερός και γι αυτό όπως το 90% της γενιάς του είχε οργανωθεί στο ΠΑΣΟΚ για μιά Ελλάδα νέα ο οργανωμένος στο ΠΑΚ την περίοδο της δικτατορίας. Να σημειωθεί ότι ο Τρίτσης ρομαντικός αριστερός απογοητευμένος από τη δεξιόστροφη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το εγκατέλειψε και ίδρυσε δικό του κόμμα. Είχε την αφέλεια να πιστέψει ότι με πρωθυπουργό τον απατεώνα Ανδρέα Παπανδρέου θα προχωρούσε η κυβέρνηση, όπως είχαν...δεσμευθεί τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στον...μετασχηματισμό της κοινωνίας. Γιατί, λοιπόν, στη συνέχεια να μη δεχθεί την υποστήριξη της ΝΔ, όταν επί της ουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν διαφέρουν σε τίποτα; Εκτος, βέβαια, από την επαναστατικότητα του Ανδρέα στα...λόγια.

Το να λες με το στόμα ότι είμαι αντίπαλος με το άλλο κόμμα, ποια αξία έχει, όταν είσαι μία από τα ίδια στην πράξη, ως κυβερνητική εξουσία. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, περιβάλλοντος και παιδείας ο Τρίτσης, ένα από τα πιο καθαρά μυαλά της μεταπολίτευσης δεν άντεξε άλλο το κοροϊδιλίκι άλλα να λέμε και να μην τα εφαρμόζουμε και έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος.

Πριν παντρευτεί την ηθοποιό Μιμή Ντενίση, με την οποία είχε πολύχρονο δεσμό, υπέστη οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο στις 7 Απριλίου το 1992 ο 55χρονος δήμαρχος Αθήνας και πέθανε αμέσως.

Διαβάστε ακόμα:

Φωτιά και τσεκούρι στα λαμόγια από τζάκι