ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ «ΔΕΚΑ ΜΗΤΣΟΥΣ» Ο ΧΑΙΚΑΛΗΣ

πηγή: Fosphotos
 

Να σου ζωγραφίσω σκηνικό 1975. Για πρώτη φορά συστήνεται, σύμφωνα με τον φρέσκο τότε νόμο αθλητισμού, ένα χρόνο μετά τη δικτατορία, ειδικό όργανο, πενταμελές, που θα εκδίκαζε υποθέσεις δωροδοκιών μόνον στο ποδόσφαιρο. Της πουτάνας το μαγκάλι.

Ένα. Το 90% των υποθέσεων που είχαν καταγγελθεί ήταν από την επαρχία. Δύο. Το 99% των απόπειρων δωροδοκιών αφορούσαν Β' και Γ' κατηγορία τοπικών πρωταθλημάτων! Με ομάδες από χωριά, δηλαδή. Τρία. Πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής ήταν ένας φοβερός δικαστικός, Βασιλόπουλος στο όνομα, που έβλεπε πίσω από τον τοίχο. Τέσσερα. Το 75% των υποθέσεων έβρισκαν ενόχους τους κατηγορούμενους και οι ομάδες τους επιτόπου υποβιβάζονταν.

Παρένθεση. Σ' αυτήν την “επιτροπή” συζητήθηκε η περιβόητη “Υπόθεση Λουλουδιών” με κατηγορούμενο τον Παναθηναϊκό, που αθωώθηκε. Δεν συμμετείχε στη σύνθεση ο
Βασιλόπουλος.

Ποιο ήταν το σύνηθες σκηνικό στις υποθέσεις δωροδοκιών από το 1975; Σχεδόν το ίδιο(!) σ' όλες τις περιπτώσεις. Δηλαδή; Ο κατηγορούμενος υποστήριζε το εντελώς αντίθετο απ΄αυτό που είχε καταθέσει ο καταγγέλων. Έλεγε, για παράδειγμα η μια πλευρά: Ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας “πλησίασε” τον τερματοφύλακά μας. Ο κατηγορούμενος έλεγε: Ο τερματοφύλακας μου τηλεφωνούσε συνεχώς και μου ζητούσε να βοηθήσει την ομάδα του, διότι είχε οικονομικό πρόβλημα. Να τσοντάρει στην προίκα της αδελφής του.

Αυτό το μοτίβο. Τι έγινε με την περίπτωση του καταγγέλοντος Παύλου Χαϊκάλη. Μόνον έναν από τους δέκα Μήτσους δεν τον έχουν βγάλει, άλλωστε ήταν “Μήτσος” στη πετυχημένη σειρά του Λάκη Λαζόπουλου.

Είπε, λοιπόν, ο ηθοποιός-βουλευτής ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει ο Αποστολόπουλος. Και τι λέει ο κατηγορούμενος; Ναι, το έκανα, αλλά όχι διότι ενεργούσα για λογαριασμό της ΝΔ, της κυβέρνησης, κάποιων επιχειρηματιών. Ήθελα να αποδείξω στον Καμμένο ότι ο Χαϊκάλης είναι άτομο που τα παίρνει. Είναι ανήθικος, ανέντιμος.

Ποια είναι η αλήθεια; Αν ζούσε ο Βασιλόπουλος τον ένοχο θα τον είχε ξεβρακώσει. Θα τον είχε ανακαλύψει.

Διαβάστε ακόμα:

«Μούτρα» της πιάτσας δίπλα στους αρχηγούς των κομμάτων