ΤΑ 3 ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟΥ

πηγή: Fosphotos
 

Αν είναι δυνατόν, κύριε. Οι εξελίξεις περνάνε μέσα από ένα ανύπακτο κόμμα. Την Δημάρ του Κουβέλη. Κι όμως, έτσι είναι. Ένα κόμμα που αν κατέβει στις εκλογές θα το φάει η μαρμάγκα. Ένα κόμμα υπό διάλυση. Ένα κόμμα που όσοι έχουν μείνει βαράνε το δικό τους νταούλι. Κι όμως, αυτή είναι η πουτάνα δημοκρατία έτσι όπως την έχουν στριμωκωλιάσει. Οι 168 κι αύριο 170 και 175 π.χ. δεν δίνουν λύση στο αν θα γίνουν ή, όχι εκλογές. Το ζήτημα είναι τι θα αποφασίσουν, πού θα καταλήξει η μπίλα από το παραμάγαζο του Κουβέλη.

Τρία είναι τα σενάρια. Να διαλυθεί και τυπικά η Δημάρ, λέμε τυπικά διότι στην πραγματικότητα είναι μαγική εικόνα. Το δεύτερο σενάριο είναι η Δημάρ να συνεχίσει αυτόνομη. Και το τρίτο, να συνεργάζεται με τον Σύριζα. Να γλύψει, δηλαδή, εκεί που έφτυνε.

Μη το ξεχνάμε. Είχαν γίνει εκλογές εσωκομματικές στον Σύριζα, ποιος θα είναι ο αρχηγός. Δύο οι υποψήφιοι, ο Τσίπρας και ο Κουβέλης. Κέρδισε ο Αλέξης μας και ο κυρ-Φώτης μας έφυγε από το κόμμα κι έφτιαξε δικό του. Και επειδή δεν τον κάθισε η τράπουλα, μπήκε, βγήκε στη συγκυβέρνηση, έφαγε και τη μάπα στις ευρωεκλογές και για να παραμένει στο παιχνίδι άρχισε τα κολλητηλίκια με την παρέα του Τσίπρα στον Σύριζα. Η κατάντια.

Τι θα κάνουν οι έρμοι οι δημαρίτες; Κι όμως. Αυτοί είναι το κλειδί.

Διαβάστε ακόμα:

Για μια ντουζίνα ψήφων