ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

 

Την μία πόρτα μετά την άλλη τρώει από τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, στην προσπάθεια του να βρει συνοδοιπόρους στο εγχείρημα του για την ίδρυση κόμματος. Ανήμερα των Χριστουγέννων εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «Όχι» απο την Φώφη Γεννηματά, κάτι που τον ενόχλησε σφόδρα. Η αναπληρώτρια υπουργός σε συνάντηση της με τον Βενιζέλο κλείνει τη Δευτέρα τη συμμετοχή της στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ.

Και άλλες γυναίκες με προϊστορία στο παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ είτε ως υπουργοί, είτε ώς βουλευτές η, ευρωβουλευτές εμφανίζονται απρόθυμες να ενισχύσουν τους συνδυασμούς του νέου κόμματος. Μεταξύ αυτών η Άννα Νταλάρα, η Μαρινέλα Κοππά και η Άννυ Ποδηματά, ενώ προβληματισμένη εμφανίζεται ακόμη και η στενότατη συνεργάτις του Γιώργου Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Το στοίχημα που παίζεται είναι αν έστω και μία από τις 10 γυναίκες υπουργούς της πρώτης κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, το 2009, θα τον ακολουθήσει στο νέο του εγχείρημα. Ορισμένες έχουν βολευτεί στο εξωτερικό κατόπιν ενεργειών του, άλλες ερωτοτροπούν με άλλα κόμματα, ενώ μερικές πήραν οριστικό διαζύγιο με την πολιτική του. Από τις υπουργίνες του 2009, η Λούκα Κατσέλη, ανάδοχος της ρήσης λεφτά υπάρχουν, έχει πάρει αποστάσεις από την πολιτική των μνημονίων και ίδρυσε το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας, με τον επίσης πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη.

Η άλλη ευνοούμενη του Τίνα Μπιρμπίλη υπηρετεί στο Ναϊρόμπι με ετήσιες αποδοχές 141.000 ευρώ ως εκτελεστική γραμματέας της σύμβασης της Γενεύης του ΟΗΕ. Η Θεοδώρα Τζάκρη αλλοιθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου παραμένει πιστή στον Βενιζέλο. Κατερίνα Μπατζελή. Άγνωστες οι προθέσεις της.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά τη θητεία της στο υπουργείο Υγείας έγινε ειδικός στα θέματα υγείας και αναλαμβάνει σύμβουλος ξένων κυβερνήσεων. Άντζελα Γκερέκου. Παραμένει στο ΠΑΣΟΚ. Άννα Διαμαντοπούλου. Συζητά την ίδρυση άλλου κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Πίτσες μπλε και Ελλάς το καφενείο σου