ΔΗΜΑΡ: ΠΩΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΡΑΦΙ

πηγή: Fosphotos
 

Η ΔΗΜΑΡ θέλει, λέει, να ανεβάσει στις εκλογές τη δύναμη της από 0,8% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σε 1,5 %, ποσοστό που θα πάρει από τον ΣΥΡΙΖΑ, κόβοντας την πρωτιά του.

Η συμπεριφορά των στελεχών της είναι συμπεριφορά απατημένης συζύγου. Μιλούν ευθέως για προδοσία, καταφέρονται με αιχμηρά λόγια κατά του Τσίπρα, επικρίνουν όμως και τον Φώτη Κουβέλη για τους χειρισμούς του.

Μια πρώην πολύφερνη νύφη με συμπεριφορά μεγαλοκοπέλας που σκέπτεται να τιμωρήσει τον παρά λίγο εραστή της με βουντού. Ο κατήφορος της ΔΗΜΑΡ άρχισε με μία επιτυχία. Στις εκλογές του Μαίου 2012 κέρδισε το 6,11% των ψήφων και 19 έδρες. Ήταν ο απόλυτος ρυθμιστής. Έτσι.

-Αρνήθηκε να μετάσχει σε μία κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκού τόξου το Μάιο και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές το Μάιο του ιδίου έτους.

- Τον Ιούνιο του 2012 άνοιξε το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης, δηλώνοντας συμμετοχή σε τρικομματικό σχήμα με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε θέσει τη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του.

Από τους πρώτους κιόλας μήνες της διακυβέρνησης έγινε σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ πάθαινε ...ναυτία κάθε φορά που ένας από τους υπουργούς που είχε υποδείξει η ίδια, έπρεπε να περάσει ένα σκληρό μνημονιακό μέτρο. Συζητήσεις επί συζητήσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, συσκέψεις και παρασυσκέψεις και ύστερα πάλι τα ίδια κατά τη λογική όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.

Η πολιτική ζωή άρχιζε και τελείωνε με το τι λέει σήμερα η ΔΗΜΑΡ, πώς το βλέπει ο Κουβέλης, αν συμφωνεί ο Χατζησωκράτης, αν θα καταθέσει το νομοσχέδιο ο Αντώνης Μανιτάκης.

Όταν ο Κουβέλης κατάλαβε, επιτέλους ότι η κυβέρνηση τον ζαλίζει, είχαν σπάσει τα νεύρα πολλών. Τα ιατρεία των ψυχιάτρων ήταν γεμάτα από φανατικούς θαυμαστές του, όταν αποχώρησε από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ. Επακολούθησε μια μακρά περίοδος εσωστρέφειας με απομακρύνσεις μελών, στελεχών και ψηφοφόρων, ώσπου το καλοκαίρι του παρουσιάστηκε άλλη μια ευκαιρία να ρεφάρει.

Οι παλιοί εταίροι του στην κυβέρνηση του πρότειναν την προεδρία της Δημοκρατίας. Είχε, όμως, ήδη αρχίσει το φλέρτ του με τον Τσίπρα και ο Κουβέλης όχι μόνο την προεδρία δεν δέχθηκε, αλλά ούτε και την πρόταση να ψηφίσει το Σταύρο Δήμα για να μην γίνουν εκλογές. Σε ανταπόδοση, ο Τσίπρας, που είχε εξασφαλίσει την καταψήφιση Δήμα, απέρριψε το συνοικέσιο, στάση που η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε προδοσία.

Πότε, όμως υπήρξαν όντως ερωτευμένοι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ;

Διαβάστε ακόμα:

Για ρεφενέ τριών πάει το ...ΚΟΔΗΣΟ