ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

πηγή: Fosphotos
 

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και το Μάρτιο δημοψήφισμα, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές. Αυτό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα 15ήμερο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Το σενάριο για δημοψήφισμα, που φυσικά θα ενεργοποιηθεί αν και όταν κερδηθούν οι εκλογές, απαντά στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει PLAN B, όπως λέγεται το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Και οι διαπραγματεύσεις, όπως λένε κορυφαίοι του κόμματος, θα γίνουν με τους όρους που θα θέσει η νέα κυβέρνηση.

Το θέμα άνοιξε από τον περασμένο μήνα η βουλευτής Θεανώ Φωτίου, ενώ η Λούκα Κατσέλη ήταν σαφής, όταν ρωτήθηκε την Κυριακή από το ΒΗΜΑ γι' αυτό το ενδεχόμενο. «Είναι ένα δυνατό όπλο», είπε.

Το πρωί της Δευτέρας δύο ακόμη υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του σχεδίου. Είναι ο Νίκος Ξυδάκης, που πολιτεύεται στη Β' Αθηνών και ο συνυποψήφιος του Γιάννης Ντόλιος. Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου θα θυμάται για όλη τη ζωή του το κάζο που έπαθε στη Σύνοδο Κορυφής των Κανών, όταν πήγε για να ανακοινώσει την απόφαση του να κάνει δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας που έπρεπε να ληφθούν. Μέχρι να γυρίσει στην Ελλάδα είχε χάσει τη θέση του.

Βεβαίως, άλλοι καιροί σήμερα άλλα ήθη.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατι ο κόσμος θέλει δυο μεγάλα κόμματα