Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ!

 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, ΣΥΡΙΖΑ και Αβραμόπουλος επισημοποίησαν το μεταξύ τους φλέρτ και οδεύουν σε ...γάμο. Η επιβεβαίωση κλίματος επικοινωνίας και συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές, έγινε με μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έδινε συγχαρητήρια στον Έλληνα επίτροπο για κάτι το αυτονόητο που είπε. Ότι δηλαδή, πρέπει να υπάρξει ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνεται:

«Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Με τον τρόπο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που πρώτος έγραψε ο Αποδυτηριάκιας για πιθανή συμφωνία Τσίπρα -Αβραμόπουλου σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Να προτείνει, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Έλληνα επίτροπο ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας στις ψηφοφορίες που θα γίνουν μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στη θέση του Έλληνα Επιτρόπου.

Και μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την χιλιοειπωμένη άποψη Αβραμόπουλου ως σημαντική παρέμβαση, χαρακτηρισμός που, κατά κανόνα, αποδίδεται σε προεδρικά διαγγέλματα και πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, δείχνει πώς αντιμετωπίζει τον Επίτροπο.

Η στρατηγική Τσίπρα στο θέμα αυτό έχει δύο αναγνώσεις. Προεκλογικά δημιουργεί σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, που μέχρι στιγμής επιμένει στην υποψηφιότητα Δήμα, ενώ μετεκλογικά δημιουργεί πεδίο συναίνεσης για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 ψήφοι.

Σημείωση: Ο Δ. Αβραμόπουλος εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Διαβάστε ακόμα:

Την αποκάλυψη για τη σχέση του Αβραμόπουλου με τον Σύριζα που είχε κάνει ο apodytiriakias.gr στις 8 Ιανουαρίου