Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΛΕΠΕΝ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Κινήσεις για ...ανασχηματισμό στο χώρο της ακροδεξιάς αναμένονται μετά τις εκλογές με τη δημιουργία νέων κομμάτων, ανεξάρτητα από την τύχη της Χρυσής Αυγής την Κυριακή.

Ο Μάκης Βορίδης φέρεται σαν ένας από τους υποψήφιους αρχηγούς της ενωμένης ακροδεξιάς παράταξης, που θα συνενώσει σκόρπιες κινήσεις αποστράτων, το κόμμα
Μπαλτάκου και Καπερνάρου, δυσαρεστημένους της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής και θα κινηθεί με βάση το παλιό τρίπτυχο Πατρίς – Θρησκεία - Οικογένεια.

Στο κλίμα αυτό εντάσσεται η εμφυλιοπολεμική δήλωση του ότι κάποιοι θα υπερασπιστούν με όπλα την ψήφο τους την Κυριακή, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και μέσα στη
ΝΔ.

Και αυτή τη φορά, όμως ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο δεν τον έβαλε στη θέση του, αλλά τον ...συνεχάρη με τον τρόπο του. Αφ' ενός δεν ανέβαλε την χθεσινή περιοδεία του στην Περιφέρεια Αττικής, όπου εκλέγεται ο Βορίδης, αφ' ετέρου δε, τον έστειλε να μιλήσει την Τετάρτη ως εκπρόσωπος της ΝΔ. στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στο Αίγιο.

Κι όλα αυτά όταν ο Κώστας Καραμανλής, προειδοποιούσε μέσω συνεργατών του ότι «...η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει μάθει να σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Aρχή απαράβατη. Όποιος δε συμφωνεί, δεν έχει θέση ανάμεσά μας». Ο Καραμανλής είχε χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι, όταν ο Σαμαράς ανέθεσε στον Βορίδη να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν ότι και ο Σαμαράς πιστεύει ότι η ακροδεξιά – στη σοβαρή, βέβαια εκδοχή της - έχει μέλλον στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελε, λοιπόν να χάσει με τίποτε τον Βορίδη, που θα μπορούσε, όπως πιστεύουν μερικοί, να εξελιχθεί σε Λεπέν της Ελλάδος. Ίσως αυτό να εξηγεί την ανεκτικότητα του έναντι των ακροδεξιών παρεκκλίσεων του στενού συνεργάτη του.

Διαβάστε ακόμα:

Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη!