ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ αναζωπυρώνει σενάρια για την εκλογή κεντροδεξιού Προέδρου, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Πρώτη επιλογή ο Κώστας Καραμανλής, δεύτερη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αουτσάιντερ ο Σταύρος Δήμας. Ενδεικτική του κλίματος για ευρεία συναίνεση στο θέμα του προέδρου, ήταν η δήλωση Τσίπρα στην ερώτηση του Βήματος αν αληθεύουν οι πληροφορίες για υποψήφιο που έχει ασκήσει εξουσία σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως το Σύνταγμα τον ορίζει, απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις. Θα κάνουμε την επιλογή μας στην ώρα της, με κριτήριο η επιλογή μας αυτή να δίνει κύρος στον θεσμό. Θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Μέχρι στιγμής από τους τρείς υποψήφιους για την προεδρία μόνο ο Κ.Καραμανλής δεν έχει σχολιάσει τα σενάρια που τον αφορούν. Προεκλογικά, στενοί συνεργάτες του άφηναν να εννοηθεί ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του μετακίνηση του στο Προεδρικό Μέγαρο. Αλλά δεν υπάρχει –και δεν μπορούσε να υπάρξει, άλλωστε πριν δεχθεί επίσημη πρόταση- άμεση μετεκλογική αντίδραση στα νέα σενάρια που κυκλοφορούν από το πρωί της Κυριακής. Αντίθετα ο Δ.Αβραμόπουλος όχι μόνο δεν θα πει όχι, αλλά και θα το επιδιώξει.

Ο Σταύρος Δήμας περιμένει να του χτυπήσουν την πόρτα...

Διαβάστε ακόμα:

Χαμός στη Ν.Δ. μετά τη συντριβή!