ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Σταύρος Δήμας δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος απέναντι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, άν ο Έλληνας Επίτροπος υποδειχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το νέο πρόβλημα που ταλανίζει τη ΝΔ μαζί με όλα τα άλλα που προέκυψαν μετά την οδυνηρή ήττα στις εκλογές.

Αποτελεί πεποίθηση στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος ότι η συμφωνία Τσίπρα – Αβραμόπουλου είχε κλείσει πριν από τη συνάντηση του Επιτρόπου με τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία ο Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον τότε πρωθυπουργό ότι δεν είχε δεχθεί καμία πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα εντείνεται η εσωκομματική γκρίνια για το αποτέλεσμα των εκλογών παρά τις εξηγήσεις Σαμαρά στους βουλευτές του με τους οποίους επικοινωνεί τηλεφωνικά. Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά πίστωση χρόνου, ώσπου να συγκληθούν τα κομματικά όργανα, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το πρωί ο Νίκος Χατζηνικολάου από τον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Σαμαρά από τον οποίον ζήτησε να παραιτηθεί. Παρότι παλιοί γνώριμοι από την ΟΝΝΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε σε όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του να δώσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο, κάτι που ο Χατζηνικολάου δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Αντ' αυτού, όπως είπε, έδινε στημένες συνεντεύξεις στη δημόσια τηλεόραση, τις οποίες μάλιστα έκλεινε ο ίδιος, λέγοντας αυτός την καληνύχτα στους τηλεθεατές.

Διαβάστε ακόμα:

Ολη η αλήθεια για τον προεδρο της δημοκρατίας