Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Άραγε πόσες αρχιερατικές ευχές, πρέπει να πάρει κανείς για να αναδειχθεί πρωθυπουργός και πόσες για να πετύχει όταν εκλεγεί; Αν ρωτήσει κανείς τον Αλέξη Τσίπρα, ο
πρωθυπουργός θα επικαλεστεί το επαγγελματικό απόρρητο και δεν θα απαντήσει.

Τα στοιχεία, όμως αποκαλύπτουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στην κάλπη έχοντας εξασφαλίσει τις ευχές ολόκληρης της ηγεσίας της Εκκλησίας μηδέ εξαιρουμένης και της Καθολικής. Συλλογή ευχών κάνει και μετεκλογικά.

Η προεκλογική κούρσα του μη θρησκευόμενου ηγέτη για τη συλλογή ευχών άρχισε τον Ιανουάριο του 2014 με τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην
Αθήνα. Τον Αύγουστο πήγε στο Άγιο Όρος, όπου οι μοναχοί τα έχασαν όταν τον άκουσαν να λέει: «Οταν βλέπεις αυτά τα μοναστήρια είτε πιστεύεις είτε όχι στον Θεό νομίζεις ότι έχεις επικοινωνία με τα θεία». Ήταν εντυπωσιασμένος και το έδειχνε. Και όταν έφθασε στην Ιερά Κοινότητα δικαιολόγησε ως εξής την παρουσία του εκεί: «Οποιος δεν έχει επισκεφθεί το Αγιον Ορος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι».

Στις 19 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο Βατικανό, όπου συναντήθηκε με τον Πάπα, ο οποίος επίσης τον ευλόγησε, ενώ στις 22 Οκτωβρίου ήταν η σειρά του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας να του δώσει την ευχή του.

Ο Α. Τσίπρας διατηρεί καλές σχέσεις με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας, με τον οποίο έχει συναντηθεί ουκ ολίγες φορές. Πέραν του καλού επιπέδου επικοινωνίας σε θεσμικό επίπεδο, με τον κ. Ιερώνυμο υπάρχει και μια βαθύτερη ανθρώπινη σχέση.

Όταν απεβίωσε ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, ο Αρχιεπίσκοπος του τηλεφώνησε για τα συλληπητήρια, προτείνοντάς του να τελέσει ο ίδιος την κηδεία, εισπράττοντας τη θετική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το 2015 άρχισε πολύ καλά για τον πρωθυπουργό σε επίπεδο συμβολισμών. Στις 6 του μηνός, εορτή των Θεοφανίων, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου κατά τα θρησκευτικά ειωθότα, απελευθέρωσε το εν είδει περιστεράς Άγιο Πνεύμα. Άντε και πρωθυπουργός, αντήχησε η ευχή.

Στις 23 του μηνός ήρθε η σειρά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.Ειρηναίου να δώσει την ευχή του στον υποψήφιο πρωθυπουργό, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο Α. Τσίπρας απαιτούσε από τους ιεράρχες που επισκεπτόταν. «Σεβασμιώτατε, ήρθα να πάρω την ευχή σας». Το ίδιο έκανε και μετά τη νίκη του, όταν ήταν έτοιμος να ορκιστεί και να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

«Μακαριώτατε, ήρθα να πάρω την ευχή σας πριν αναλάβω το δύσκολο έργο μου», είπε στον Ιερώνυμο, τον οποίον επισκέφθηκε στην αρχιεπισκοπή. Στον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν
χρειάστηκε να πάει ο ίδιος. Το τηλεγράφημα του ιεράρχη τον κάλυπτε απολύτως.

«Εύχομαι επιτυχίαν στο αναλαμβανόμενον κυβερνητικό έργον».

Διαβάστε ακόμα:

Χοντρό παρασκήνιο με Αναστάσιο για πρόεδρο!