ΤΡΕΛΛΗ, ΞΕΤΡΕΛΛΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: Fosphotos
 

Δεν το πήραν καλά κάποιοι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο συνεταιράκια της προηγούμενης συγκυβέρνησης, ψήφισαν πρόεδρο της Βουλής αυτό το “φαινόμενο”, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κάπως έτσι θα ήτανε η γυναίκα του Βεληγκέκα, η Μπουμπουλίνα, μια λησταρχίνα, μια αρχιπειρατίνα, μια διευθύντρια φυλακών.

Ας είναι όποια είναι η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αν θέλουν να λειτουργούν τη Δημοκρατία, αν θέλουν να σέβονται τη Δημοκρατία να ξεχάσουν ό, τι της χρεώνουν. Ότι είναι εμπαθής. Στραβόξυλο. Αγύριστο κεφάλι. Φανατίλα. Γλωσσοκοπάνα. Είναι και κάτι άλλο. Είναι Σύριζα.

Δημοκρατία είναι να αποδέχεσαι την πλειοψηφία. Πιο σωστά το πρώτο κόμμα. Εκείνο που περισσότερο από κάθε άλλο αποφάσισε ο κόσμος. Ακόμα κι αν διαφωνείς.

Αφού υπάρχει Βουλή, κάποιος θα ήταν ο Νο1 σαν πρόεδρος Βουλής. Αν δεν προερχόταν από το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ποιο είναι το νόημα των εκλογών; Δεν βγάζει δημοκρατία, λοιπόν, πνεύμα δημοκρατίας η καταψήφιση της Κωνσταντοπούλου από τα άλλα κόμματα. Ας την θεωρούν “τρελλή”, είναι επιλογή του νικητή των εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Η πολιτική ειλικρίνεια έχει κόστος