ΜΠΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

πηγή: Fosphotos
 

Δεν το καταλαβαίνω. Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα το να αποκαλούν «κυβέρνηση της αριστεράς» αυτή του Σύριζα. Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αριστεροί, να αισθάνονται ότι είναι αριστεροί. Άλλο αυτό. Θα τους πεις «κυβέρνηση αριστεράς» αφού μετά από κάποιο διάστημα αποδείξουν ότι ενεργούν αριστερά. Με αριστερή πολιτική σκέψη. Με κατεύθυνση προς τα αριστερά.

Ο ποδοσφαιριστής είναι μπακ. Είναι εντελώς άσχετος σαν επιθετικός. Η δουλειά του αλλά και τα προσόντα του είναι να παρακολουθεί το παιχνίδι και προληπτικά να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις, να επεμβαίνει έγκαιρα και να προωθεί τη μπάλλα ή, να την κρατά. Αν τον τοποθετήσεις στην επίθεση τον έχασες, θα είναι σα να παίζεις με δέκα. Κι αν βρεθεί σε θέση βολής, δεν είναι έκπληξη να χάσει το γκολ, να μη σκοράρει και στο ένα κέντρο με άδειο τέρμα.

Νεκρός ένας παίκτης αν τον βάλεις δεξιά, αγγέλους να κάνει στα αριστερά του γηπέδου. Αυτά στο ποδόσφαιρο. Στην πολιτική τι θα πει αυτός είναι αριστερός; Όχι, βέβαια ότι είναι αριστερός επειδή ο ίδιος το λέει. Επειδή οι άλλοι τον λένε αριστερό.

Βγάλε έναν ρεπόρτερ στο δρόμο να ρωτάει τον κόσμο. «Τι νομίζετε ότι είναι αριστερά, τι νομίζετε ότι είναι ένας αριστερός πολιτικός;». Σου λέω ότι θα πέσει χοντρό γέλοιο με τις απαντήσεις που θα εισπράξει βάζοντας το μαρκούτσι με το μικρόφωνο στο στόμα όσων ρωτάει ο ρεπόρτερ.

Λοιπόν; Κοροϊδεύουν όσοι χαρακτηρίζουν «κυβέρνηση της αριστεράς» αυτή του Σύριζα. Και οι ίδιοι οι συριζαίοι πουλάνε παραμύθι όταν αυτοαποκαλούνται «κυβέρνηση της αριστεράς», πριν ακόμα δείξουν στην πράξη ότι είναι «της αριστεράς».

Διαβάστε ακόμα:

Χάνουμε τον Αβραμό που ήταν παιδί γαμώ