ΟΥΤΕ ΤΣΕ ΟΥΤΕ ΟΥΓΚΟ, ΛΕΓΕ ΜΕ ΑΛΕΞΗ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μεγάλος ο καβγάς που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεροφροσύνη της κυβέρνησης, με επίκεντρο τη συμφωνία με το Γιουρογκρούπ. Λες και οι διαπραγματεύσεις να μη γίνονταν με δανειστές, που θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αλλά με τα ηνωμένα φιλανθρωπικά σωματεία της Ευρώπης. Κάποιος πρέπει να το πει καθαρά στον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι δεξιά, καραδεξιά. Αλλά δεν έχει καμία σημασία πως την ονομάζει κανείς. Αρκεί να είναι η σωστή. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εθνικοποίησε
την Πάουερ και την Ούλεν, ποτέ, όμως δεν το’παιξε Ούγκο Τσάβες της εποχής του. Κρατικοποίησε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την Εμπορική Τράπεζα και την Ολυμπιακή, αλλά ποτέ δεν είπε ότι είναι ο Έλληνας Νάσερ.

Κι όταν έβγαλε τη χώρα από το ΝΑΤΟ, διεκήρυξε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν». Λίγο πριν από τη μεγάλη στροφή προς το ρεαλισμό, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Το 85% που τον αποδέχεται δεν θα αλλάξει τη γνώμη του γι' αυτόν αν του πει την αλήθεια.

Όχι, δεν είναι ο σύγχρονος Τσε Γκεβάρα. Ούτε καν ο Ανδρέας Παπανδρέου του καιρού μας. Είναι ένας αριστερός που ελίσσεται και καμιά φορά συμβιβάζεται κιόλας για το καλό του λαού του. Σοφόν το σαφές. Ο ίδιος, άλλωστε έχει πει ότι ως πρωθυπουργός θα πρωτοτυπεί λέγοντας την αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα ευαγγέλιο που γράφτηκε πριν 167 χρόνια