ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΚΗΠΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Τι θα πει λαϊσκισμός, ρε; Εδώ σε θέλω. Επί Ανδρέα Παπανδρέου άρχισε να πολυχρησιμοποιεί η λέξη «λαϊκισμός». Έλεγε τα άντερά του ο μέγιστος των λαοπλάνων Ανδρέας και του έλεγαν: «Αυτά δεν γίνονται. Λαϊκίζεις, πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ. Είσαι λαϊκιστής».

Άλλο το λαϊκό, άλλο το λαϊκίστικο. Εδώ είμαστε. Λαϊκό είναι εκείνο που οφελεί τον λαό. Λαϊκίστικο είναι εκείνο που παραμυθιάζει τον λαό. Που στο όνομα του λαού λέγεται, αλλά είναι ανεφάρμοστο πρακτικά.

Ο λαός τι γουστάρει; Την πάμε πιο βαθειά την κουβέντα. Το ψέμα γουστάρει ο κοσμάκης. Το παραμύθι. Όχι την αλήθεια. Γιατί; Γιατί κλάνει το γατί. Τι θα πει «Γιατί»; Επειδή έτσι είναι φτιαγμένος ο κόσμος από την εποχή του Αβραάμ.

Θες να κερδίσεις τον λαό; Ξηγήσου λαϊκίστικα. Όχι λαϊκά. Δεν θα έρθει ποτέ ο κόσμος μαζύ σου αν λες την αλήθεια. Να πάει να γαμηθεί η αλήθεια αν δεν τον «φτιάχνει» τον λαό. Θα προτιμήσει το ψέμα, που δεν του χαλάει τη διάθεση.

Ο φουκαράς Τσίπρας είναι καταδικασμένος να παίζει άμυνα. Πώς να πας μπροστά όταν η κυβέρνηση έχει μία, μόνον μία αγωνία. Πώς να αποδείξει, πώς να περάσει στον κόσμο
ότι είναι... άλλο έργο. Ανατριχιαστικό. Αντί να βγει στη σέντρα του γηπέδου η κυβέρνηση για να κάνει παιχνίδι, για να σκοράρει, ψάχνεται ΜΟΝΟΝ για ένα πράμα. Πώς να μην μοιάζει με τους... άλλους. Με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Μη ζητάτε λιμουζίνες...» έβγαλε την πίκρα του τους βουλευτές του Σύριζα ο Τσίπρας. «Δεν είμαστε εμείς, σύντροφοι, σαν τους άλλους...».

Αυτό είναι το ζόρι. Μη κάνετε αυτό, σύντροφοι, μη το άλλο... Μη μας πει ο κόσμος ότι είμαστε σαν τους άλλους. Καρφωμένος ο Τσίπρας κάτω από τα δοκάρια. Ποιος θα οργανωθεί παιχνίδι; Στα δίχτυα θα τον βάλουν τον πρωθυπουργό οι ίδιοι οι βουλευτές του Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Τα παιδία παίζει στον Σύριζα