ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Με αντιδικτατορική δράση στην ΚΝΕ και πολυετή πορεία στο ΚΚΕ μεταπολιτευτικά, συνεργάτης του ΓΑΠ στο υπουργείο Εξωτερικών και στο ΙΣΤΑΜΕ, έγινε υπουργός Εξωτερικών με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει δηλώσει φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ενώ πρόσφατα οι προειδοποιήσεις του στους Ευρωπαίους ότι «...θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα», εξέπληξαν τους πάντες. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, συνέπεσαν με τις απειλές του Πάνου Καμένου ότι αν η Ευρώπη «χτυπήσει» την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος στο Βερολίνο.

Αναμφισβήτητα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι φακελωμένος. Οι ξένοι του το είπαν κατάμουτρα. Στην πρώτη του κιόλας συνάντηση με την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, άκουσε την Φεντερίκα Μογκερίνι να του λέει ότι της είχαν στείλει έναν ολόκληρο φάκελο στον οποίον τον φωτογράφιζαν σαν ακροδεξιό.

Η Ιταλίδα δεν τους πίστεψε, καθώς ήξερε από τον πατέρα της για την αντιδικτατορική του δράση. Την ίδια έκπληξη είχε νιώσει και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, όταν του μετέφεραν ότι ο Κοτζιάς είχε σπουδάσει με κομματικές υποτροφίες στη Μόσχα. Ευτυχώς που ο Φράνκ Βάλτερ και ο Νίκος Κοτζιάς είχαν σπουδάσει στο ίδιο Πανεπιστήμιο στη Γερμανία.

Ο αγώνας κατά του μνημονίου έφερε κοντά τον Κοτζιά με τον Σαμαρά μέσω του κοινού τους φίλου Κρανιδιώτη. Δύο φορές ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών είπε καλά λόγια τον αρχηγό της ΝΔ. «Η νίκη Σαμαρά όπως εκείνη του Παπανδρέου ήταν αποτέλεσμα μεγάλων κοινωνικών ρευμάτων που ακύρωσαν τις επιλογές των διαπλεκομένων και των μεγαλοεκδοτών», είπε το 2009, μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.

Δύο χρόνια μετά, άλλη μία φιλοφρόνηση για τον αντιμνημονιακό ακόμη Σαμαρά. «Οι εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο προσπαθούν να πριονίσουν τον Αντώνη Σαμαρά».

Το πιστεύει άραγε ακόμη;

Διαβάστε ακόμα:

Διπλωμάτες βγάζουν το καπέλο σε Τσίπρα - Βαρούφ