ΣΩΣΙΒΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

 

Δεν πρόλαβε να γίνει κυβέρνηση καλά καλά ο σύριζας και έσκασε το πρώτο σκάνδαλο. Αυτό του υπουργού Κατρούγκαλου. Λέω το πρώτο, διότι είναι αδύνατον να μην ακολουθήσουν κι άλλα. Εδώ είμαστε κι εδώ είσαστε.

Δεν έχει σημασία αν, λέω αν, αποδειχθεί ότι ο Κατρούγκαλος είναι καθαρός. Ότι τον άνθρωπο άδικα τον κατηγορήσανε. Στον κόσμο μένει η ρετσινιά. Και μετά το κούφιο σκάνδαλο θα έρθει οπωσδήποτε ένα γεμάτο, ένα βαρβάτο. Γιατί;

Αποδυτηριάκιας μιλάει. Όχι τις δικές του σκέψεις, αλλά μεταφέρει δύο αιώνιες αλήθειες. Η εξουσία διαφθείρει, η μία. Όλοι οι σοφοί της γης έχουν συμφωνήσει ότι είναι αδύνατον και ο πιο έντιμος και ο πιο δίκαιος άνθρωπος να μην παρασυρθεί σε κάποιο βαθμό αν πάρει εξουσία. Αν καταλάβει πόστο. Αν του δοθεί αξίωμα.

Η άλλη, η δεύτερη αιώνια αλήθεια είναι ότι η εξουσία όχι μόνον σε διαφθείρει, αλλά και σε γελοιποιεί. Σε κάνει Καραγκιόζη. Δεν σου επιτρέπει να παραδεχθείς ότι λέρωσες τα χέρια σου. Η εξουσία εξαφανίζει την αξιοπρέπειά σου να ομολογήσεις το έγκλημά σου. Είναι τόσο γλυκειά και αφροδισιακή η εξουσία που δεν την εγκαταλείπεις. Και για να κρατηθείς αμολάς τις πιο αστείες, τις πιο γελοίες κατηγορίες, εσύ ο ένοχος.

Τον δε κομματικό εξουσιαστή τον σώζει το κόμμα. Η κομματική ευθύνη, αν, δηλαδή, τον καθαρίσει επιτόπου το κόμμα τον απατεώνα, όλοι θα πουν τα ίδια σκατά είναι κι αυτοί.

Διαβάστε ακόμα:

Εφυγε όλος ο τσαμπουκάς του Κατρούγκαλου