ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟ TON ΤΣΙΠΡΑ!

 

Φαίνεται πως έπιασε τόπο το... Κατηχητικό του Αρχιεπισκόπου στον Τσίπρα. Ή μήπως του Ομπάμα; Ότι και να συμβαίνει, η κυβέρνηση των αθέων φέρεται έτοιμη να διοργανώσει το Μάιο διεθνή συνδιάσκεψη για τις χριστιανικές κοινότητες στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική και την προστασία τους από τους Τζιχαντιστές και άλλες απειλές.

Η πρωτοβουλία αυτή θρησκευτικής διπλωματίας συμπίπτει με τις διαρροές για επικείμενη εαρινή εκστρατεία του ΝΑΤΟ, στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται το ισλαμικό κράτος.

Δεν αποκλείεται λοιπόν η δραστηριότητα αυτή της κυβέρνησης να έχει και άλλες, πιο θερμές παραμέτρους, παρότι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς επιμένει στη χριστιανική πλευρά του θέματος. Σε έγγραφο του προς τη Βουλή τονίζει μεταξύ άλλων:

«Εχω επανειλημμένα τονίσει σε επαφές μου με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, ομολόγους μου υπουργούς Εξωτερικών εντός και εκτός ΕΕ, την αναγκαιότητα ανάληψης συντονισμένης δράσης για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών», η οποία «θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής αυτούς τους πληθυσμούς, δίνοντας έμφαση στην πολυεθνικότητα, την πολυθρησκευτικότητα και την πολυπολιτισμικότητα που η Ελλάδα υποστηρίζει σε ό,τι αφορά αυτές τις περιοχές».

Η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης έχει τη στήριξη και της Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών και Ασφάλειας, ενώ έχει συζητήσει το θέμα με κυβερνήσεις κρατών - μελών της ΕΕ («συντονίζεται» επ' αυτού με Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία), τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αραβικά κράτη, ιεράρχες του χριστιανισμού, του μουσουλμανισμού και του εβραϊσμού.

Διαβάστε ακόμα:

Τα  καραγκιοζιλίκια του Τσίπρα