ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΟΜΦΗ, ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά τα όσα έγιναν κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Την Τετάρτη, όμως, της έδωσε απλόχερα την ψήφο της για την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σε μία αγαστή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - ΝΔ, η πρόεδρος, σε μυστική παρακαλώ, ψηφοφορία έλαβε 13 ψήφους. Μονοκούκι. Μόνο ο Βαγγέλης Μειμαράκης διατύπωσε λίγο πριν από την ψηφοφορία μία ένσταση περισσότερο αισθητικού παρά πολιτικού χαρακτήρα «Δεν είναι τόσο κομψό να είναι η Ζωή και πρόεδρος στην επιτροπή θεσμών».

Στη Συγγρού νίπτουν τας χείρας τους και τα ρίχνουν στον Γιάννη Τραγάκη, που όπως λέγεται, αντάλλαξε τις ψήφους των Νεοδημοκρατών με τις ψήφους των Συριζαίων για την εκλογή του Χαράλαμπου Αθανασίου στη θέση του αντιπροέδρου της επιτροπής.

Μ' αυτά και μ' αυτά, όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναδεικύεται σε υπερπρόεδρο πολλών ταχυτήτων. Ήδη είναι πρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος στην κοινοβουλευτική επιτροπή των ΔΕΚΟ, πρόεδρος της επιτροπής των γερμανικών αποζημιώσεων και πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα αναλάβει πρόεδρος και στην εξεταστική για τα μνημόνια.

Σύνολον πέντε και έχει ο θεός.

Διαβάστε ακόμα:

Σοβαροί υπουργοί για τον τροκαντερό