Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό θα πει να φροντίζει κανείς για σένα πριν από σένα. Λίγα 24ωρα μετά το ξεκατίνιασμα στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Τσίπρας του το έχει ζητήσει. Την ίδια ώρα, ο Σταύρος θεοδωράκης, στο πλαίσιο επίτευξης πολιτικής συναίνεσης, όπως αναφέρει, ζήτησε συγκεκριμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με αμοιβαία μετακίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γ. Πανούση από τη Βουλή και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε στο Bloomberg:

«Αν το σχέδιο είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα δώσουμε στήριξη. Η έξοδος [από το κοινό νόμισμα] θα σήμανε την απόλυτη καταστροφή».

Το Ποτάμι θεωρεί την μετακίνηση της προέδρου της Βουλής ως ένα από τα προαπαιτούμενα μιας εθνικής συναίνεσης. «Είναι προφανές πια», αναφέρει το Ποτάμι, «ότι από την κυβέρνηση έχουν γίνει κραυγαλέα άστοχες επιλογές προσώπων. Μια πρόχειρη λύση, που θα προτείναμε στον κύριο Τσίπρα, θα ήταν μια αμοιβαία κι επωφελής για όλους μετακίνηση: Η κυρία Κωνσταντοπούλου να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κύριος Πανούσης να αναλάβει τη θέση της στην Προεδρία της Βουλής. Είναι βέβαιο ότι με αυτήν τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους στο εξής εκτός Βουλής, το δε κοινοβούλιο θα ανακτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού - όπως ο κ. Πανούσης - που είναι προφανές ότι κάποιοι τον εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Διαβάστε ακόμα:

Ο απαράδεκτος γραβατωμένος Δραγασάκης