ΣΟΒΑΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ

 

Σκέπτομαι πού θα ήταν σήμερα η Ελλάδα αν κυβερνούσε η κυβέρνηση. Θα είχαμε εξαφανιστεί. Δεν γλυτώναμε με τίποτα αν το πηδάλιο της χώρας το κρατούσε η εκλεγμένη κυβέρνηση. Ευτυχώς και να κάνουν το σταυρό τους όσοι πιστεύουν στους αόρατους θεούς που και ο σύριζας δεν έχει την κυβερνητική ευθύνη.

Σοβαροί άνθρωποι όλοι οι υπουργοί. Σοβαρότατοι. Εντελώς της πλάκας. Έβλεπες τον Μπάστερ Κήτον, τον μέγιστο κωμικό που δεν γέλασε ποτέ και σε πιάνανε τα γέλια. Αυτοί οι υπουργοί του σύριζα, σοβαροί, σοβαρότατοι, με αυτά που λένε γίνονται αστείοι κι όμως δεν γελάς. Τρομάζεις. Αηδιάζεις. Μελαγχολείς.

Γι' αυτό, σου λέω, ότι ευτυχώς που ο καλός Θεός, ποιος είναι άστο άλλη φορά και θα δούμε, λέω ότι ευτυχώς που ο προστάτης άγιος κρατάει τα μπόσικα. Ευτυχώς που και οι σημερινοί δεν έχουν καμμία διάθεση να κυβερνήσουν. Να αναλάβουν την κατάσταση στα χέρια τους. Περιορίζονται να ασχημονούν. Να πειραματίζονται δήθεν.

Βγαίνει η Βαλαβάνη και λέει Αυτό θα γίνει. Δεν ισχύει αυτό που λέει η Βαλαβάνη, λένε από το Μαξίμου, η κυρία εκφράζει προσωπικές απόψεις. Μιλάμε για τροκαντερό. Επιθεώρηση. Η Βαλαβάνη, δηλαδή, έγινε υπουργός για να λέει τις προσωπικές της απόψεις.

Μπουκάρουν οι αντιεξουσιαστές στη Βουλή. Η πρόεδρος της Βουλής λέει δεν τρέχει κάστανο. Ο Σακελλαρίδης λέει «προκλητική η ενέργεια των αντιεξουσιαστών». Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντά ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει καλή πληροφόρηση.

Ένας Δρίτσας, υπουργός ναυτιλίας, λέει Δεν ιδιωτικοποιείται ο ΟΛΠ, ο Δραγασάκης πέταξε στο Πεκίνο μη χάσει τους Κινέζους. Δεν υπάρχει τρόικα και μνημόνιο, όμως η κυβέρνηση για να βουτήξει λεφτά απ' έξω στέλνει προς έγκριση στους δανειστές τα μέτρα που θα πάρει.

Ευτυχώς! Που δεν μας κυβερνούν οι εκλεκτοί του λαού. Ευτυχώς. Υπάρχουμε όσο δεν μας έχουν βαρεθεί οι άλλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη κωλοτούμπα του λαού