ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κάθε Έλληνας πρωθυπουργός αμέσως μόλις αναλαμβάνει τα καθήκοντα του, θεωρεί ιερή υποχρέωση του να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, απ’ όπου κάνει τις ...προγραμματικές του δηλώσεις, για τη βελτίωση του ΕΣΥ.

Κατά σύμπτωση, όλοι συνδέουν τη βελτίωση αυτή με την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης στο χώρο της Υγείας, αλλά και – πάλι κατά σύμπτωση - πέφτουν έξω, αφού οι συνθήκες περίθαλψης συνεχώς υποβαθμίζονται οι δε σπατάλες συνεχώς διογκώνονται. Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, η Ελλάδα αναστενάζει. Και ιδού ποιες υποσχέσεις εισπράξαμε από τους πολιτικούς την τελευταία 35ετία.

Στις 6 Αυγούστου 1990, ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στους αιμοδότες του ΕΣΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία που τότε υπάγονταν στο υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για «ένα σύστημα άδικο και άνισο με λίγους προνομιούχους και πολλούς αδικημένους, με τεράστια οργάνωση και υψηλό κόστος».

Κ. Σημίτης, στις 3 Οκτωβρίου 1997. «Το σύστημα Υγείας και Πρόνοιας... είναι σε ορισμένες πτυχές του σπάταλο. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τις κρατικές υπηρεσίες».

Κ. Καραμανλής, στις 19 Μαίου 2005. «Προχωρούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις με προσεκτικά, αλλά και αποφασιστικά βήματα. Εξασφαλίζουμε σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες».

Η ισότιμη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους: Ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ήταν και ο πρώτος στόχος των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα, για να προσθέσει ότι «...θα εξοικονομηθούν τεράστιοι πόροι» απ' το χτύπημα «...της διαφθοράς, της απάτης και της σπατάλης» σε όλα τα πεδία, «...πόσο μάλλον στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας».

Περιμένουμε... τον επόμενο.

Διαβάστε ακόμα:

Ερωτική η σχέση Ελλήνων - Ρώσων, λένε οι Αμερικάνοι