ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΕΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Με τον Γ. είμαστε φιλοι απο τα παιδικά μου χρόνια. Ο Γ. ειναι κυνικός ρεαλιστής. Οταν θελω ν'ακουσω ποια ειναι η ωμή πραγματικότητα απλά τον ρωτάω. Η Μιράντα Ξαφά (φωτό) μου τον θύμησε. Εχουν βγει από το ίδιο καλούπι. Και είναι μισθοφόροι.

Σήμερα πουλούν τις υπηρεσίες τους στον ένα πλειοδότη, αύριο στον άλλο. Φυσικά επειδή έχουν εξαιρετικό μορφωτικό υπόβαθρο και κοφτερό μυαλό μπορούν να αιτιολογήσουν και να δικαιολογήσουν τα πάντα. Είναι οι μόνιμοι δικηγόροι του διαβόλου και σταθεροί συνεργάτες του.

Η πλάκα είναι ότι θεωρούν τον εαυτό τους καλό άνθρωπο και η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι μπορεί και να είναι καλά παιδιά, καλά φιλαράκια! Μπορεί να κλάψουν και δημόσια για την κρίση στην Ελλάδα, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια στιγμή να υπολογίζουν μέχρι δεκάρα τις εισπράξεις της ημέρας στο κεφάλι τους, όσο τα δάκρυα κυλούν!

Είναι χρήσιμοι τέτοιοι άνθρωποι, θυμίζουν διαρκώς στους άλλους πως είναι να είσαι πετυχημένος, να έχεις αποκτήσει μια κάποια φήμη, να έχεις εισόδημα μεγάλο και κυρίως ένα προφίλ που λέει "νοιάζομαι για τους άλλους με ...πραγματισμό".

Κάτι τέτοιοι με κάνουν να επιστρέφω στα...ευαγγέλια, τύπου: «τι και αν κερδίσεις τον κόσμο όλο, χάσεις όμως την ψυχή σου;» Και για να μην ξεχνιόμαστε ότι αυτοί είναι μισθοφόροι δεν σημαίνει ότι ...οι άλλοι, οι αντίπαλοι τους, δεν είναι!

Τα αφεντικά τους διαφέρουν, το στυλ τους διαφέρει, οι τακτικές τους μπορεί να διαφέρουν, η ουσία είναι ίδια, όπως και τα σχολεία που σπούδασαν και οι μεθοδολογίες που έμαθαν να εφαρμόζουν- οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα: όλοι εξυπηρετούν τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας τους άλλους γι' αυτό το σκοπό. Και αυτό λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ρεαλιστική πολιτική.

Αυτοί μου το έμαθαν!

Διαβάστε ακόμα:

Υποχρεωμένοι να ζούμε σε ένα B movie