ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

«Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ», λένε οι σοφοί του χώρου. Κι όμως, πολλοί το αποτολμούν. Ένας από αυτούς είναι και ο Κώστας Καραμανλής. «Δεν θα επιστρέψω ποτέ», λέει στους εξ απορρήτων του. Αλλά κανείς δεν τον πιστεύει ή μάλλον κανείς δεν θέλει να τον πιστέψει.

Οι περισσότεροι φίλοι του περιμένουν να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική και στην αρχηγία του κόμματος καβάλα στο άλογο του, για να διαλύσει τα στίφη των εχθρών και να ολοκληρώσει το έργο του. Ποιο έργο, δεν εξηγούν.

Όμως, οι δημοσκοπήσεις τους διαψεύδουν, αφού δείχνουν ότι το ενδεχόμενο επιστροφής Καραμανλής στην ηγεσία της ΝΔ αντιμετωπίζεται θετικά μόνο από το 20,2% των ερωτηθέντων στην έρευνα της MRB, έναντι 17,5% της Ντ. Μπακογιάννη, 5,5% του Δ. Αβραμόπουλου, 5,3% του Ν .Δένδια και 5,1% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέμα επιστροφής Καραμανλή θέτουν όσοι από τους πρώην συνεργάτες του θέλουν να ξαναπιάσουν την κουτάλα της εξουσίας, όσοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον Αντώνη Σαμαρά και όσοι επιθυμούν να υπάρχει έτοιμη εναλλακτική λύση για την περίπτωση παταγώδους αποτυχίας Τσίπρα ή απότομης πτώσης του.

Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να εκτιμά ότι το γήπεδο της πολιτικής δεν προσφέρεται για σοβαρό παιχνίδι. Η διαπλοκή ζει και βασιλεύει, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προλάβει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως έχει υποσχεθεί.

Η αντιμετώπιση των νταβατζήδων είναι το στοιχείο που ενώνει Καραμανλή και Τσίπρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει στη διάθεση της όλη την τεχνογνωσία της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο υπουργός του βασικού μετόχου Προκόπης Παυλόπουλος έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας –κι ύστερα λέμε πως μπήκε ο Πάκης στο Προεδρικό- ενώ ο έτερος υπουργός του Καραμανλή που νομοθέτησε κατά της διαπλοκής Θ. Ρουσόπουλος έχει τακτική επικοινωνία για το ίδιο θέμα με τον υπουργό Επικρατείας Ν.Παππά.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ποτάμι πνίγει τη ΝΔ και γίνεται ΠΑΣΟΚ!