ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

 

Ο γνωστός Ηλίας Κασιδιάρης της εγκληματικής οργάνωσης, καμμία σχέση με ποδόσφαιρο, προκαλεί όλο το σύστημα. Και μάλλον παίζει στα σίγουρα. Από θέση ισχύος, πιο σωστά διότι η αντίπαλη πλευρά είναι διχασμένη. Η άλλη πλευρά είναι όλοι οι άλλοι εκτός από τους χρυσαυγίτες, όμως στο κάδρο της αντιπαράθεσης με τον Κασιδιάρη τοποθετείται η κυβέρνσηση, ειδικά ο σύριζα.

Συγκεκριμένα. Συζητείται στη Βουλή η υπόθεση της άρσης της ασυλίας του προφυλακισμένου πάντα Ηλία Κασιδιάρη. Ο χρυσαυγίτης που έχει βρει το ρόλο του, που πάντα παίζει πρώτο τραπέζι πίστα, ζητάει από τον εισαγγελέα την άδεια να παραστεί στη Βουλή. Να υπερασπίσει τον εαυτό του. Και για μια φορά ακόμα κάνει το δρομολόγιο Κορυδαλλός-κοινοβούλιο.

Τελειώνει η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, αλλά ο Κασιδιάρης παραμένει στη θέση του. «Δεν φεύγω» λέει στο προεδρείο της Βουλής. «Αν έχετε αντίρρηση στείλτε τον φρούραρχο της Βουλής να με πάρει σηκωτό. Είμαι βουλευτής, θα παραμείνω να πω τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας».

Στη συνέχεια. Στο γραφείο της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή, εμφανίζεται ο υποφρούραρχος κι ένας αξιωματικός της αστυνομίας». «Κύριε βουλευτά, ετοιμάσου για τον Κορυδαλλό». Είπε αυτά που είπε ο Κασιδιάρης, πολύ σκληρά, αλλά και πολύ κυριλάτα και τους γυρίζει την πλάτη. Μια συμπεριφορά εντελώς αταίριαστη για άνθρωπο που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη.

Θα μπορούσε να δοθεί εντολή σύλληψης του Κασιδιάρη. Όπως θα μπορούσε να το απαιτήσει η πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί δεν τα βάζουν με το πιο αγριοτσαμπούκι της Χρυσής Αυγής που έχει γίνει ξεφτέρι στη φυλακή από τη μελέτη του ποινικού κώδικα; Μία είναι η εξήγηση. Δεν θέλουν να μπλέξουν, αν δεχθούμε ότι δεν έχουν μπλέξει μαζύ του. Μην του δώσουν κι άλλους πόντους και αντιστασιακές περγαμηνές, μάλιστα όταν η κυβέρνηση συνεχίζει την προεκλογική της ρητορική.

Διαβάστε ακόμα:

Αρης, ο δεύτερος Βαρουφάκης στην ομάδα Τσίπρα