ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ

 

Κάνω μια απλή ερώτηση. Οι σύντροφοι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής, που είναι υπουργοί και ο σύντροφος βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος, αυτοί είναι οι τέσσερις κορυφαίοι της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Σύριζα, γιατί εγκατέλειψαν το ΚΚΕ. Το ερώτημα είναι απλό. Και νομίζω χρήσιμο, πολύ περισσότερο σήμερα, όπου οι σχέσεις της Ελλάδος με την Ευρώπη είναι οριακές.

Επαναλαμβάνω το ερώτημα. Γιατί οι τέσσερις σύντροφοι κι άλλοι αμέτρητοι στο κυβερνητικό κόμμα που προέρχονται από το ΚΚΕ δεν παρέμειναν σ' αυτό. Μια απάντηση είναι ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα της πλάκας. Άχρηστο. Ανίκανο. Ότι παραμύθι φούρναρης είναι με τον λαό, ενώ τα παίρνει από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Αν, πράγματι, οι σύντροφοι του σύριζα έφυγαν για κάποιον απ' αυτούς τους λόγους από το κόμμα που γεννήθηκαν πολιτικά, που ξόδεψαν πολλά χρόνια της ζωής τους, τότε το πολιτικό σύστημα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Το ότι το ιστορικό ΚΚΕ, το παλαιότερο ελληνικό κόμμα, που το συντηρεί οικονομικά, εκτός από τα μέλη του, και το ελληνικό δημόσιο, δεν ανταποκρίνεται στα ίδια του τα παιδιά.

Πιθανόν να παίζει μια άλλη αιτία που οι Τσίπρας, Δραγασάκης και σία, τέλος πάντων η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του σύριζα γύρισαν την πλάτη στο κόμμα τους, το ΚΚΕ. Να είναι τυχοδιώκτες. Κατάλαβαν ότι δεν έχουν προσωπικό όφελος σαν επαγγελματίες της κομματικής πιάτσας στον Περισσό και αναζήτησαν ένα πιο λαρτζ μαγαζί.

Και ήρθε το πράμα και ο σύριζας έγινε κυβέρνηση. Οι πρώην του ΚΚΕ που βέβαια δεν έχασαν την αριστερή ιδεολογική τους ταυτότητα έγιναν υπουργοί. Κάτι άλλο, εκτός από το καθημερινό εσωκομματικό ρουφιανιλίκι κάνουν; Κι αν κάνουν πώς το κάνουν, σαν κομουνιστές, σαν πρώην κομουνιστές, σα νεοκομουνιστές, σα μέλη μιας αριστερής στο όνομα κυβέρνησης, που παίζει μπάλλα δυτικά, ευρωπαϊκά, φιλελεύθερα, καπιταλιστικά. Και βάζουν την υπογραφή τους «να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία του λαού» όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να διατηρούν τα χαράτσια, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τελικά, μόνον οι οπαδοί στο ποδόσφαιρο έχουν συνέπεια. Σταθερότητα. Είναι αμετακίνητοι. Αυτοί του σύριζα από οπαδοί της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση έγιναν οπαδοί του... «έντιμου συμβιβασμού». Καμμία τσίπα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Σύριζα δεν μπορεί να ξεμπλέξει από τον Κασιδιάρη