ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Intime
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

O Αλέξης Τσίπρας παραμένει κυρίαρχος στον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τις εσωκομματικές εξελίξεις μετά την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές.

Δύο γυναίκες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ρένα Δούρου και δύο ισχυρές τάσεις χωρίς αρχηγική δομή, η Αριστερή Πλατφόρμα και η κίνηση των 53 αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον πρωθυπουργό σε περίπτωση ιδεολογικού ολισθήματος του. Το αν θα θέσουν όμως και θέμα ηγεσίας κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει. Για παράδειγμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι σίγουρο ότι έχει ηγετικές βλέψεις.

Ορισμένοι προσδιορίζουν το ρόλο της στο επίπεδο χωροφύλακα της αριστερής ιδεολογίας, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κοιτάζει κάπως πιο μακριά. Σε αντίθεση με την πρόεδρο της Βουλής που φυτρώνει όπου δεν την σπέρνει κανείς, η περιφερειάρχης Αττικής έχει αποστασιοποιηθεί από τα κομματικά δρώμενα.

Κομματικοί παράγοντες κάνουν λόγο για κάποια ενόχληση της, ενώ εμφανίζονται απορημένοι και για τα ταξίδια της στις ΗΠΑ. Στα εσωκομματικά πηγαδάκια συζητείται επίσης και η σύγκρουση της με τη δική της τάση, την Πλατφόρμα 2010 και τον Δ. Παπαδημούλη που ήταν ο επικεφαλής της.

Η κίνηση των 53 έχει άτυπο αρχηγό της τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, Χωρίς σαφές ιδεολογικό στίγμα, η δυναμική αυτή κίνηση τάσσεται υπέρ μιας αξιοπρεπούς συμφωνίας με τους δανειστές, χωρίς ρήξεις και δημοψηφίσματα.

Αντίθετα, η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη εμμένει στη δυναμική αντιμετώπιση των δανειστών, δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα ψηφίσουν όλα τα μέλη της υπέρ της ρήξης όταν τεθεί το θέμα.

Η συζήτηση που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς η αρχή της κομματικής δοκιμασίας του Τσίπρα για να εγκριθεί η όποια συμφωνία με τους εταίρους. Θα επακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συνεδριάσεις χωρίς να αποκλείεται και ένα έκτακτο συνέδριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ντέρμπι με τους ξένους, μονότερμα με τους ντόπιους