KANEΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 250 ΧΡΟΝΙΑ!

 

Είμαστε κόμμα αρχών. Αυτό λένε οι σύντροφοι του σύριζα. Να σου πω κι εγώ τι λέω. Στα παπάρια μου το τι λένε. Και, βέβαια, ο αποδυτηριάκιας μιλάει πολιτικά. Ενώ οι συριζαίοι, αυτοί που λένε ότι έχουν αρχές, λένε παπαριές. Σκέτες χωρίς λαδορίγανη. Ούτε καν αλατοπίπερο.

Να στο πω απότομα. Ο πολιτικός που λέει ότι έχει αρχές είναι επικίνδυνος. Τον φοβάμαι αυτόν που κρύβεται πίσω από αρχές, από αξίες, από ιδεολογίες, από ανησυχίες, από ευαισθησίες, όλες αυτές τις παπαρδέλες. Εδώ και 250 χρόνια, δεν χρειάζεται να πάμε παραπίσω, ο απατεώνας, ο συνειδητός τυχοδιώκτης παίζει μπάλλα σαν πολιτικοποιημένος, σαν κομματικοποιημένος με αρχές. Τον έχω πάρει πρέφα.

Αυτόν που δεν ποντάρει σε αρχές, τον έχω για πλάκα. Στη ξευτύλα. Δεν τον φοβάμαι. Δεν τον έχω ικανό να μου κάνει τη χοντρή ζημιά. Ο άλλος ο κερατάς είναι ο ύποπτος να μου τη φορέσει. Αυτός που λέει ότι έχει αρχές.

Ε, αφού έχεις αρχές, υλοποίησέ τις, ρε κάθαρμα της πολιτικής. Βάλε μπροστά να τις εφαρμόζεις τις αρχές σου. Δεν το κάνει, όμως. Χωρίς ποτέ να σταματά να λέει ότι έχει... αρχές. Αυτό είναι το μεγάλο του ατού. Ότι με το στόμα έχει αρχές, χωρίς αυτές τις... αρχές και τις αρχιδιές δεν διαφέρει από τους άλλους.

Και σκοτώνονται μεταξύ τους οι συριζαίοι. Γιατί; Επειδή έχουν αρχές. Επειδή οι μεν θέλουν να προχωρήσουν, να γίνουν πράξεις οι... αρχές τους. Και οι δε, που κι αυτοί έχουν αρχές, μάλιστα τις ίδιες αρχές, αφού είναι στο ίδιο κόμμα και οι μεν και οι δε, κάνουν πίσω. Δεν τολμούν να... απομυθοποιήσουν τις αρχές τους και τις ιδέες τους, γι' αυτό τις κρατάνε μακρυά από τα υπουργεία τους.

Διαβάστε ακόμα:

Πολυεθνική παίζει τη φαρσοκωμωδία της δραχμής