ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η καθαίρεση της Έλενας Παναρίτη ήταν η πιο οργανωμένη μέχρι στιγμής ανταρσία κατά της κυβέρνησης Τσίπρα. Για την ανάκληση του ορισμού της στη θέση της εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ ,συνεργάστηκαν τέσσερις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «53+», «Αριστερή Πλατφόρμα», «Ενωτική Κίνηση» και ΚΟΕ.

Οι 44 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν θα μπορούσε να ήταν 46, αν δεν έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή δύο ακόμη βουλευτές από την «Πλατφόρμα 2010». Στο μπαιράκι κατά της κυβερνητικής επιλογής πήραν μέρος ακόμη ο Τάσος Κορωνάκης και οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς και, προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο Νίκος Παππάς.

Ήταν, όμως πράγματι κυβερνητική απόφαση, όπως επιμένει το Μαξίμου, ο διορισμός της Παναρίτη στην υψηλή αυτή θέση ή πρόκειται απλώς για μία επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη;

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι στη σύσκεψη πήραν μέρος τέσσερις υπουργοί. Ο Βαρουφάκης που έκανε την πρόταση, ο Σταθάκης που την υποστήριξε, ο Τσακαλώτος που την απέρριψε μετά βδελυγμίας και ο Δραγασάκης που τήρησε ουδέτερη στάση, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε ενοχληθεί σφόδρα από τον αποκλεισμό της Παναρίτη από την τεχνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ήθελε να πάρει τη ρεβάνς. Η ανταρσία, όμως, των 44 ανέτρεψε τα σχέδια του, καθώς ο πρωθυπουργός προβλέποντας σάλο, έδωσε εντολή να μην τοποθετηθεί η Παναρίτη στο ΔΝΤ.

Διαβάστε ακόμα:

Ξέμεινε από τσατσά το μπουρδέλο