ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΓΑΠ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ούτε πρόεδρος κόμματος ούτε καθηγητής Πανεπιστημίου, αλλά χωροφύλακας αναλαμβάνει οσονούπω ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να κλείσει κάθε πόρτα και κάθε παράθυρο επιστροφής του ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ.

Εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών που αρχίζουν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν στις 14 του μηνός με την εκλογή νέου αρχηγού, ο χοντρός διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα επιτρέψει ο νέος πρόεδρος να αποτελέσει το όχημα για την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου, που όπως εκτιμά, υπονόμευσε την πορεία του κόμματος.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά, όπως λένε πολλοί στο ΠΑΣΟΚ, τη Φώφη Γεννηματά, που έχει ταχθεί υπέρ ενός ΠΑΣΟΚ με ενωμένες όλες τις δυνάμεις του σε μία πορεία προς ένα συνέδριο ιδρυτικό της δημοκρατικής παράταξης. Με την άποψη αυτή φέρονται να συμφωνούν και άλλα στελέχη, όπως ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας Ν. Ανδρουλάκης θεωρούνται τα «κλειδιά» για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει ουδέτερη στάση και ήδη οι προσκείμενοι σε αυτόν βουλευτές έχουν διαμοιραστεί σε διάφορους υποψηφίους.

Ο Ανδρουλάκης διαψεύδει ότι θέλει να είναι υποψήφιο, έντονες, όμως είναι οι φήμες για σύμπραξη του με την Εύα Καϊλή για την υποστήριξη νέας υποψηφιότητας, πιθανότατα του Οδ. Κωνσταντινόπουλου. Οι άλλοι υποψήφιοι θα είναι ο Α.Λοβέρδος και η Φ.Γεννηματά.

Διαβάστε ακόμα:

Δυο τρομερές αποκαλύψεις για την Ελένη Παναρίτη