Η ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΗ ΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Από τη μια στιγμή στην άλλη το μαύρο γίνεται άσπρο. Χωρίς καν να διατρέξει την απόχρωση του γκρι. Και από το άσπρο κατ' ευθείαν στο μαύρο.

Είναι φοβερή, ολοκληρωτικά αποκρουστική, η ανευθυνότητα των μήντια στα... ρεπορτάζ τους σχετικά με την «ελληνική υπόθεση». Το πως εξελίσσεται και προς τα πού καταλήγει το έργο για τη συμφωνία της χώρας με τους δανειστές. Σήμερα έτσι, αύριο αλλιώς.

Ώρα δέκα να πάμε για οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας, ώρα 10.30 υπάρχουνε μείζονες διαφορές ανάμεσα στις δυο πλευρές. Ώρα 11.20 οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο καλύτερο από ποτέ σημείο. Ώρα 12.13 είναι φανερό το κλίμα μη συμφωνίας.

Μέρες αυτό το κόλπο παίζεται. Κάθε τόσο, κάθε στιγμή σκάει μύτη μια δήλωση επώνυμου, που παίζει μπάλλα στο νιτερέσο και δίνει μια εικόνα εντελώς διαφορετική απ' ό, τι μόλις πριν κυκλοφορούσε.

Υπογράφουμε, δεν υπογράφουμε το παίζουν οι κυβερνητικοί, οι δικοί μας. Να υπογράψουμε, να μην υπογράψουμε λέει την άποψή του ο κάθε συριζαίος. Ο Τσίπρας τι ρόλο βαράει; Της πλάκας. Πρωθυπουργός είναι, αλλά μάλον δεν το ξέρει.

Κατ' αρχήν ο Τσίπρας, ακριβώς γιατί είναι πρωθυποιυργός, όφειλε να μπει στο παιχνίδι τώρα. Όχι να τρέξει αμέσως, να ξεκινήσει κι αυτός τις επαφές. Να φθαρεί, δηλαδή. Να «καεί».

Πρωθυπουργός σημαίνει ότι είσαι στο πρώτο επίπεδο. Θα μπεις στο παζάρι τελευταίος. Πρώτα θα κάνουν παιχνίδι το δεύτερο επίπεδο, οι Βαρουφάκηδες και Τσακαλώτοι. Ο Τσίπρας, ο αρχηγός, έχει την τελευταία κουβέντα, έτσι ή, αλλιώς, αφού οι άλλοι, οι δανειστές άνοιξαν τα χαρτιά τους. Τότε ο πρωθυπουργός κάνει την κίνησή του, δείχνει κι αυτός το πιο «κρυφό» χαρτί του.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο μήνυμα έστειλε ο Πάκης!