ΠΟΙΑ ΤΑ 3 ΜΑΝΕΚΕΝ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

Σου δίνω τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής, βέβαια. Μετά από πέντε μήνες τι σημαίνει για την Ελλάδα και τους Έλληνες η νίκη του σύριζα. Τι σημαίνει η αριστερά στην κυβέρνηση. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Δεν κέρδισε κανένας σύριζας. Μιλάμε σοβαρά. Κάνουμε κριτική επί της ουσίας. Τίποτα δεν άλλαξε λοιπόν. Και τίποτα δεν έχει να παρουσιάσει σαν κυβερνητικό έργο ο Τσίπρας κι όλος ο θίασος επί της σκηνής. Είπαμε μιλάμε επί της ουσίας. Και μέχρι σήμερα.

Παρακάτω. Τελικά, οι εκλογές, οι πρόωρες για να μη ξεχνιόμαστε, έγιναν για πάρτη τριών παικτών. Είναι οι τρεις που έχουν πάρει τα περισσότερα λεφτά. Τα περισσότερα κλικ.

Νο1 Βαρουφάκης, Νο2 Κωνσταντοπούλου, Νο3 Ραχήλ. Μεγάλη επιτυχία για ένα δημόσιο πρόσωπο να το αποκαλούν με το μικρό τους όνομα. Τι θα πει Μακρή; Τίποτα. Λες Ραχήλ και αμέσως η σκέψη πάει σ' αυτό το σούργελο της κομματικής πιάτσας. Την λέω έτσι διότι υποβιβάζει με τη συμπεριφορά της το βουλευτιλίκι.

Ποια Κωνσταντοπούλου; Είναι η Ζωή. Κι όταν λες τον άλλονα με το μικρό του όνομα είναι γιατί τον θεωρείς πρόσωπο οικείο. Δικό σου. Ότι σε εκφράζει. Βέβαια, και η Ζωή είναι περίεργη. Αν δεν ήτα δεν θα έκοβε εισιτήρα. Το να είσαι νορμάλ, συνηθισμένος, δεν πουλάς.

Αυτοί οι τρεις, καμμία σχέση μεταξύ τους, μετά τις εκλογές έχουν κερδίσει τη μεγαλύτερη προσωπική δημοσιότητα. Ο εξωκομματικός Βαρουφάκης, η κομματική Κωνσταντοπούλου και η αλλοκομματική, η προερχόμενη από άλλο κόμμα Ραχήλ Μακρή.

Είδες τι καλό κάνουν οι εκλογές! Ανέβηκαν στην πασαρέλα τρεις νέοι παίκτες. Και αν με ρωτήσεις πόσο καλύτερα πήγε η ζωή μας, να πας στη... Ζωή να σου το πει.

Διαβάστε ακόμα:

Σύναξη απόστρατων υπό τον Σαμαρά