ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τρομακτικά σενάρια για τις εξελίξεις στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες, μετά τη σοβαρότατη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με ένα από αυτά, οι εταίροι, βέβαιοι για το επερχόμενο ναυάγιο των συνομιλιών και τη χρεοκοπία της χώρας, ετοίμασαν σχέδιο, που προβλέπει έλεγχο κεφαλαίων με κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και τη διάθεση πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια.

Που σημαίνει πρόβλεψη για παρατεταμένη έλλειψη ρευστού. Φοβερά πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να δήλωσε κατά τις εργασίες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία πρίν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα. Διαφορετικά, είναι εύκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί.

Η Αθήνα έχει γεμίσει από ξένους ανταποκριτές εν αναμονή εξελίξεων που κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει. Δύο είναι τα σενάρια που παίζουν. Οι πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις και εξελίξεις σε περίπτωση ρήξης και σε περίπτωση υπογραφής κακής συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμα:

Σκληρή προειδοποίηση Τσίπρα για τη Ζωή