Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΟΒΑΡΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

 

Ένα μπουρδέλο σκέτο ήταν ο ελληνικός στρατός το καλοκαίρι του 1974 όταν έγινε η επιστράτευση. Φοβερό, ε! Αδιανόητο. Να υπάρχει στη χώρα 7 χρόνια στρατιωτικό καθεστώς, να κυβερνάνε αξιωματικοί και οι ένοπλες δυνάμεις να συλλαμβάνονται σε πλήρη διάλυση. Το κωλοχανείο.

Μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο, γίνεται η επιστράτευση στην Ελλάδα και επιτόπου στήνεται ένα χάος. Κανένας, μόνιμοι αξιωματικοί και έφεδροι, στρατευμένοι και επιστρατευμένοι, οπλίτες και πολίτες, δεν ήξεραν τι γίνεται, πού πάνε, μέσα σε μια κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης.

Σκέψου να μην κυβερνούσαν αξιωματικοί, αλλά τίποτα σουβλατζήδες και ταρίφες, ιδιοκτήτες μπαρμπουτιέρας και χοροδιδασκαλείων, γραφεία κηδειών, στοιχημάτων, συνοικεσίων. Αυτά πριν από 41 χρόνια.

Σήμερα, ο υπουργός εθνικής αμύνης Πάνος Καμμένος δήλωσε προς τον ελληνικό λαό, ότι έτσι και ξεσηκωθεί κατά της κυβέρνησης, είτε γιατί κλείσανε οι τράπεζες, είτε γιατί δεν γουστάρει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Θα συντριβεί! Ο στρατός, διαβεβαίωσε ο Καμμένος είναι πανέτοιμος, δηλαδή είναι οργανωμένος, όχι όπως το 1974 ένα μπουρδέλο σκέτο, να διασφαλίσει στο εσωτερικό τη σταθερότητα...».

Τεράστια παπαριά είπε ο υπουργός εθνικής αμύνης. Αυτό είναι το σχόλιο του αποδυτηριάκια. Άσε όλους εκτός κυβερνήσης να κατακρίνουν με δημόσιες τοποθετήσεις τον Καμμένο. Επειδή ο στρατός οφείλει να εγγυάται την εδαφική ακεραιότηα από εξωτερική απειλή κι όχι από εσωτερικό κίνδυνο.

Είναι τεράστια παπαριά αυτό που είπε ο Καμμένος, μάλιστα το είπε στο Πεντάγωνο, παρουσία του πρωθυπουργού Τσίπρα, ακόμα κι αν πράγματι ο στρατός σήμερα διακρίνεται από ετοιμότητα και οργάνωση. Έτσι λέω εγώ.

Αν, δηλαδή, ξεσηκωθεί ο κόσμος μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας εναντίον της κυβέρνησης και των κομμάτων, τι θα κάνει ο στρατός. Μη λησμονήσουμε ότι ο λαός μπορεί να στέναζε κάποτε στα σκυλάδικα αλλά ποτέ δεν ξέχασε ότι μεγάλωσε με πνεύμα αντίστασης και διαμαρτυρίας.

Λοιπόν. Έστω ότι σκοτώσει χίλιους, δυο χιλιάδες ο στρατός. Θα τα καταφέρει τελικά να συγκρατήσει το τσουνάμι του ανυπότακτου λαού, στην περίπτωση βέβαια που ξεσηκωθεί; Δεν νομίζω.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια η σχέση Σύριζα και... δημοκρατικής Ευρώπης