Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ

 

Μεγάλη μηχανή έχουν στήσει, αυτοί που επέλεξαν να φτιάξουν δημοσκοπική εταιρεία. Μιλάμε για το απόλυτο εργαλείο των πολιτικών. Το χρειάζονται και το παραγγέλνουν σε όποια διάσταση θέλουν. Στο 30% στο 40% και στο 50% άμα λάχει. Στα παπαράρια τους τι θα βγάλει η κάλπη. Δώσε βάση.

Με 50 χιλιάρικα μπορούμε να σου βγάλουμε ότι αποτέλεσμα θες, σου λένε. Σε αυτό το ποσό έπαιζε παλιότερα η ταρίφα για ένα απλό γκάλοπ. Οχι το κομπλέ. Το απλό. Πρόσεξε για να είναι αληθοφανές, σου λένε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μερικές ρεαλιστικές παραμέτρους. Δεν πρόκειται για παράδειγμα να σου πουλήσουμε 70-30 υπέρ του «ναι» γιατί κανείς δεν θα μασήσει.

Θα σου δόκουμε ένα 51-49 στο «Ναι». Με αυτό τον τρόπο μπορείς να συσπειρώσεις αυτούς που φοβούνται το «όχι», σου λένε. Σκας την πενηνταρού και γίνεται η δουλειά. Ταυτοχρόνως περιλαμβάνει και μια παρουσίαση σε μέσο, με μαϊμουδένια ανάλυση που μπορεί να έχει να κάνει με το πόσο επηρέασε θετικά ή αρνητικά η πρόσφατη τοποθέτηση του εθνάρχη αξιότιμου κύριου Παπαρόπουλου. Μιλάμε υποθετικά.

Μετά έρχεται το αποτέλεσμα και γίνεται ο απολογισμός. Ξέρεις, σου λένε, ο κόσμος δεν μάσησε. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε, σου ματαξαναλένε. Ισως, επικοινωνιακά να μην το χειριστήκατε τόσο σωστά. Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να πουν κι αυτά τα τελευταία λόγια. Οι πολιτικοί και τα κανάλια ξέρουν. Είναι μέσα στο κόλπο. Τέλος της ιστορίας. Ποιος ασχολείται με την αστοχία του γκάλοπ; Το κάνουν μερικοί, ξοδεύοντας τρεις - τέσσερις ντουφεκιές και μετά ασχολούνται με το μήνυμα των εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Τι λέει η «μεγάλη» νίκη του «όχι»