ΠΟΙΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΣΙΠΡΑ

 

Προσωπική εκτίμηση. Η ΝΔ για νέο αρχηγό χρειάζεται τον άφθαρτο. Σε καμμία περίπτωση τον πολυμεταχειρισμένο. Όχι κάποιον με πολλά χιλιόμετρα σαν υπουργός, με φάτσα πασίγνωστη, που να ταυτίζεται έτσι, να εκφράζει έτσι «το παλαιό πολιτικό σύστημα», όπως λένε οι πονηροί τον σύριζα.

Ο νέος αρχηγός, όμως, για να περπατήσει πρέπει να είναι παικταράς. Βαρβάτος. Να έχει βάρος. Όχι στο ανάλαφρο στυλ, στο θεωρητικό τύπου στυλ Κυριάκου Μητσοτάκη, Χατζηδάκη. Καλά στελέχη, διαβασμένα, έμπειρα, αλλά όχι από στόφα ηγέτη. Εκθρονιστή. Να εκθρονίσει τον Τσίπρα.

Είμαστε στην εποχή του Τσίπρα. Που κι αυτός δεν είναι αρχηγικός. Παικτάκος είναι. Κατηγορία πετεινού. Οι περιστάσεις, όμως, τον ευνόησαν, με το ζόρι τον έσπρωξαν στην πρωτιά. Όταν μαζύ με την χρεοκοπία της χώρας χρεοκόπησαν και οι παραδοσιακές δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σήμερα, όμως, ειδικά μετά το δημοψήφισμα οι μετοχές του προέδρου του σύριζα είναι στο λίμιτ-απ. Γιατί; Επειδή δεν έχει αντίπαλο. Επειδή παίζει χωρίς αντίπαλο. Κάνει απανωτές γκέλες ο σύντροφος Αλέξης, όμως δεν γράφουν αρνητικά στην καρτέλα του.

Ποιος, λοιπόν, είναι ο παικταράς της ΝΔ που μπορεί να γίνει αρχηγός. Που θα το δεχθούν τα τζάκια και τα στελέχη του προλεταριάτου του κόμματος που καίγεται να επανέλθει στην κυβερνητική εξουσία. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιος έτοιμος παικταράς. Και αν τελικά βρεθεί θα έπρεπε προηγουμένως να πάρει την ευλογία από κάποια «άλλα» κέντρα εξουσίας, που έχουν σχέση με μπίζνες και ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Τι σημαίνει για τον Τσίπρα η παραίτηση του Σαμαρά