ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΡΕΝΑΣ

 

Τα έδωσε όλα στο κούνημα ο Βαρουφάκης και τα πήρε όλα τα λεφτά της ντίβας. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο επικοινωνιακό αμόκ, τέτοια έκρηξη δημοσιότητας για άλλο πρόσωπο σε διαπλανητικό επίπεδο. Τον συναγωνίζονται οι μακαρίτισσες Μέρλυν Μονρώ, Λαίδη Νταϊάνα και Τζάκυ Κένεντυ.

Ουδείς ασχολήθηκε αν ο κύριος είναι μύδης και όχι Αρχιμήδης. Αν ήταν ο κατάλληλος υπουργός οικονομικών, ανεξάρτητα από τα μετάλλιά του, χρυσά και αργυρά, σαν καθηγητής. Λέω αν μπορούσε να διαχειριστεί και να βγάλει αποτέλεσμα σ’ ένα πόστο που έχει σχέση άμεση με την τσέπη μας, με το ψωμί μας. Αν ήταν πράγματι ο παίκτης που είχε ανάγκη η ομάδα, εκείνη που θέλει να κερδίζει, που πάει για τίτλο, όχι να της κάνουν τα μούτρα καραμούζα.

Λουλούδια έριχναν απ’ όπου περνούσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, όχι μεταχειρισμένο χαρτί τουαλέτας και αυτός σα βεντέτα γνήσια του προπολεμικού Χολυγουντ με τις παραξενιές της ούτε στιγμή δεν μπήκε στη σέντρα να μας δείξει τα κυβικά του. Στεκόταν μακρυά από τη μηχανή του κυμά μην τον παραλάβουν οι Ευρωπαίοι και τον κάνουν παστουρμά χωρίς τσιμένι.

Όπου πατάει η γάτα ο δικός σου. Φλωρίστικες κουβέντες ότι εγώ είμαι του κολεγίου και του κατηχητικού, σε πάρτυ πάω μόνο με Χαβανέζες χορέυτριες, όχι αναντάμ παπαντάμ Σόιμπλε, Ντάιτσελμπλουμ και σια, αυτούς του φρικτούς μπόγιες με σειρήτια.

Γαμάτος, χλιδάτος και κουλάτος και πάντα πρωτοσέλιδος ο Βαρουφάκης την έκανε αφού κάποια στιγμή του ψιθύρισαν στο αυτί ότι ο χρόνος τελείωσε. Και θα είναι πια μία ξεχασμένη... ανάμνηση, όπως τα χιλιάδες πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων που με τίτλους τεράστιους για μέρες μας ζαλίζουν τον έρωτα για ποδοσφαιριστές που ποτέ δεν μεταγράφηκαν.

Αλήθεια, ρωτάω, αυτό το φινάλε των επεισοδίων του σήριαλ Βαρουφάκης ο Ταυρομάχος που δεν βγήκε ποτέ στην αρένα παρά μόνον έκανε τις πινελιές στην πασαρέλα. Έτσι στο ξαφνικό μας τετέλεσται, και δεν θα κάνουμε ταμείο; Τελικά, το παλληκάρι πέτυχε, ρωτάω. Εκτός κι αν είμαστε τόσο της πλάκας και τον στείλαμε να κάνει τα χορευτικά του, τα καλλιτεχνικά του, τις τσαχπινιές του και τις φιγούρες του, έτσι για να τον απολαμβάνουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Εκτός αδελφάτου Σύριζα ο Βαρουφάκης