ΜΕ ΜΩΛΩΠΕΣ ΚΑΙ ΕΡΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΡΘΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Γράφει  η Amodini Κωστάκη

Προς προδομένους, απογοητευμένους, πονεμένους, θλιμμένους και αιθεροβάμονες της δραχμής:

Είμαστε γύρω στα Χριστούγεννα 2014, ο Σαμαράς προτείνει προέδρο της Βουλής τον Θεοδωράκη, τον Γλέζο, την Αρβελέρ ή τον Γαβρά. Εχουμε πρόεδρο και ΔΕΝ πάμε σε εκλογες. Οι δεικτες της οικονομίας είναι σε ανοδική πορεία, τίποτα θαυμαστό αλλά ψιλο-ικανοποιητικό. Για να έχει νόημα η καλή ανοδική πορεία χρειάζεται να επενδυθούν ποσά, να σταματήσει η αφαίμαξη της φοροδιαφυγής και η λαμογιά στα ευρωπαικά κονδύλια. Οι Σαμαρέλοι αδυνατούν να κάνουν αυτές τις τομές εδω και 30 χρόνια γιατί λειτουργούν πελατειακά. Επίσης οι δόσεις στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαικό Ταμείο μας φέρνουν μια η άλλη, απλά επιβιώνουμε και είναι θέμα χρόνου να χρειαστεί 3ο Μνημόνιο. Το ανακοινώνει ο Αντωνάκης μες το καλοκαίρι για ν'αποκοιμίσει τον κόσμο, που τρέχει στα μπάνια του λαού.

Και το φθινόπωρο του 2015 αρχίζουν ξανά οι απεργίες, η αντίδραση, η παραφιλολογία της δραχμής και οι σοφιστείες στα κανάλια.

Αυτό ήταν το σενάριο, είτε αρέσει στους Ναι είτε όχι.

Με την αριστερή κυβέρνηση έγινε ακριβώς το ίδιο, εκτονώθηκε για ένα 6μηνο η λαική έκρηξη, υπήρξαν κάποια μικρά ανακουφιστικά κοινωνικά μέτρα, και ΚΥΡΙΩΣ ΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΥΘΕΜΕΛΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ.

Οποιος έχει λιγο νιονιό στο κεφάλι μπορεί ν'αντιληφθεί ότι αυτό δεν ήταν ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης Τσίπρα. Ομως λειτούργησε ως Δούρειος Ιππος για την φθορά των δομών της Ευρώπης έτσι όπως τις ξέραμε.

Ποιος ωφελούνταν από τις παλιές δομές της ΕΕ; Οι ανεπτυγμένες οικονομίες του βορρά. Ποιοι ωφελούνται από την φθορά τους; Αυτοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις οικονομίες του Ευρωπαικού Βορρά για τον δικό τους σκοπό. Ποια είναι η δική μας θέση; Πιόνι με ...προίκα!

Ποια κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σθεναρά αυτή την προίκα;

Η κυβέρνηση Τσίπρα. Οι άλλοι, όλοι οι άλλοι, ήταν υπάλληλοι.

Ποιος μου λέει ότι και ο Τσίπρας δεν είναι υπάλληλος; Κανείς, άλλωστε χωρίς την υψηλή εποπτεία και έγκριση του μεγάλου Αδελφού θα ήταν ήδη στο σπίτι του με την Περιστέρα και τους γιους του, για την ακρίβεια ΔΕΝ θα είχε βγει ΠΟΤΕ από αυτό!

Οι Ελληνες ξέμειναν από επιλογές! Οπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Τσίπρας είναι ο μοναδικός συνομιλητής των εταίρων, είτε με Καμμένο είτε με Θεοδωράκη ή Φούφουτο, είτε με ή χωρίς Αριστερή Πλατφόρμα στο πλάι του. Και ο μοναδικός Ελληνας πολιτικός που στέκει ακόμη όρθιος στα μάτια των ψηφοφόρων. Με μώλωπες, με έρπη, σταυρωμένος, αλλά όρθιος....Η πολιτική δεν είναι μόνο ισολογισμοί είναι και θυμικό και συλλογικό ασυνείδητο...

Διαβάστε ακόμα:

Το μόνο στάνταρ στην Ιστορία της Αριστεράς