ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

Μεγάλες στιγμές ζούμε και δεν το ξέρουμε. Στιγμές μαγικές και ονειρεμένες. Κάθε μέρα συμβαίνει κάτι το συγκλονιστικό, το ερεθιστικό, το μοναδικό. Και εμείς, επειδή μας λείπει το κέφι, για τους γνωστούς λόγους, το σνομπάρουμε. Δεν το βιώνουμε συγκλονιστικά. Εκθαμβωτικά. Θριαμβευτικά.

Για σκέψου το, σύντροφε. Δεν είναι δύσκολο να το φανταστείς, αυτό που προτείνω. Βγαίνει στο μπαλκόνι προεκλογικά ο Τσίπρας και λέει σοβαρά, όχι μεθυσμένος, όχι φτιαγμένος από αγγελόσκονη, την άριστη ποιότητα κοκαϊνης. Και λέει, τι;

Είμαι αντιμνημονιακός, όμως θα υπογράψω νέο μνημόνιο, πιο βαρύ από τα προηγούμενα όταν θα γίνω πρωθυπουργός. Όταν θα με εκλέξετε πρωθυπουργό.

Σε ρωτάω. Θα το έλεγε αυτό ποτέ ο Τσίπρας; Είσαι μαλάκας, αποδυτηριάκια! Αυτή είναι η σωστή απάντησή σου, σύντροφε, στο ερώτημα του αποδυτηριάκια. Μαλάκας είμαι, γιατί; Επειδή δεν έχει σημασία τι έλεγε, τι θα έλεγε ο Τσίπρας, ο κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός, αλλά ποιος είσαι εσύ ο ψηφοφόρος. Αυτό έχει σημασία.

Για σκέψου και το άλλο. Νο1 στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ήταν ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, που δήλωσε «ΟΧΙ» στη Βουλή για τη νέα μνημονιακή
συμφωνία της κυβέρνησης. Επειδή, όπως ο ίδιος ανέφερε, μάλιστα εγγράφως και με την υπογραφή του, είμαι του «ΟΧΙ», όπως το 61% του λαού, και στις τέσσερις ηπείρους που
έχω ζήσει.

Και καπάκι, σαν τον τραγουδιστή Χρήστο Θηβαίο, που την έκανε γυριστή, ο Γιάννης Βαρουφάκης ψηφίζει «ΝΑΙ», σα να ήταν βουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Φοβερά πράγματα. Μεθυστικά. Επιθεωρησιακά. Απίθανα. Απίστευτα κι αληθινά, όπως η αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή είμαστε. Ένα show άνευ τηλεπαρουσιαστή.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι υπεγραψαν τη χρεοκοπία της Ελλάδος