ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ CLUBΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

 

Σκοτώνονται στον σύριζα. Το ίδιο συμβαίνει σ' όλα τα κόμματα, μόνο που στα άλλα οι διαφορές είναι περισσότερο προσωπικές. Στον σύριζα άλλοι λένε αυγά, άλλοι καλάθια για λόγους ιδεολογικούς.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Ο σύριζας, από τότε που ήταν συνασπισμός, εδώ και 25 χρόνια, ποτέ δεν λειτούργησε σαν κόμμα. Ούτε και σήμερα, που έχει υποχρέωση να «σοβαρευθεί», να λειτουργεί ενιαία, όχι απαραίτητα ενωτικά, δηλαδή δημοκρατικά, που έχει γίνει κυβέρνηση.

Ας αφήσουν το παραμύθι ότι έχουν διαφορές. Δικαίωμά τους είναι να έχουν και να κρατούν τις όποιες διαφορές τους. Όταν, όμως, είσαι κόμμα, όχι καφενείο, όταν λειτουργείς δημοκρατικά, τότε οφείλουν να υπακούν στην κυρίαρχη άποψη και οι διαφωνούντες μέσα στο κόμμα.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί στον σύριζα! Στο κυβερνητικό πλέον σύριζα είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να γίνει δημοκρατικά σεβαστή η άποψη της πλειοψηφίας από τα κομματικά στελέχη της μειοψηφίας. Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή οι διαφορές, οι διαφωνίες είναι καθαρά ιδεολογικού και καταστατικού χαρακτήρα.

Άλλο είναι, σύντροφοι, να αποφασίσουμε αν θα πάμε για μπάνιο στην Βουλιαγμένη ή, στην Βάρκιζα. Στην Μύκονο ή, στην Πάρο. Κι άλλο υπογράφουμε ή, όχι τρίτο μνημόνιο, που θα έχει συνέπεια ακόμα πιο σκληρή λιτότητα.

Κακώς, πολιτική αλητεία είναι να χαρακτηρίζεις «διαφωνούντα» τον συριζαίο επειδή δεν συμφωνεί με την «ηγετική ομάδα» του κόμματος που συνεχίζει να παίζει μνημονιακά αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Με μια κουβέντα ο σύριζας δεν είναι κόμμα. Έχει συμπεριφορά φιλολογικού κλαμπ. Έχουμε μαζευτεί και ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας. Όπως στου Ζώναρς συνταξιούχοι, στρατηγοί, εισαγγελείς, υπουργοί, πανεπιστημιακοί, εφοριακοί, δημοσιογράφοι. Πίνουνε το κέφι μας και ο καθένας λέει τα δικά του, αφού έχει διαβάσει την Εστία, την Καθημερινή, το Βήμα.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο! Οι Γερμανοί παίρνουν στα σοβαρά τον Χαϊκάλη