ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

O Πάνος Καμμένος ρίχτηκε στη μάχη των εκλογών, βέβαιος για δύο πράγματα. Ότι θα ξαναμπεί στη Βουλή, δηλαδή, ότι το κόμμα του ΑΝΕΛ, θα συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 3% και ότι ο Τσίπρας κι αυτή τη φορά θα έχει την ανάγκη του και θα του ζητήσει να μετάσχει στην κυβέρνηση.

Αυτό, κατά τη λογική Καμμένου, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών που απαιτούνται για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης και έτσι θα χρειαστεί το δεκανίκι των ΑΝΕΛ, κατά το προηγούμενο της περασμένης κοινοβουλευτικής συνόδου. Ο Τσίπρας, ωστόσο δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα να επαναλάβει τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ. Παρότι τους προτιμά, γιατί δεν του λένε ποτέ όχι.

Το πιθανότερο που μπορεί να συμβεί είναι να συμμαχήσει με άλλα κόμματα, όπως του ζητούν οι δανειστές, που πολλές φορές ως τώρα του πρότειναν έξωση Καμένου και Λαφαζάνη και κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, τώρα πια και οι ΑΝΕΛ είναι μνημονιακό κόμμα, αλλά οι ακρότητες του αρχηγού του έχουν ενοχλήσει πολλές φορές το Βερολίνο. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον πρόεδρο Πάνο. Είτε μπει στη Βουλή είτε όχι. Κάτι μου λέει ότι μετά τον Λαφαζάνη θα βγει και ο ίδιος εκτός πεδιάς...

Διαβάστε ακόμα:

Ομηρικοί καβγάδες στις συσκέψεις της αριστεράς