ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Πρώτη, λέει, γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Η κυρια Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου στη θέση του κοπανατζή Αλέξη Τσίπρα. Όταν παραιτείται, σημαίνει ότι κάνει κοπάνα. Και πονηρή κοπάνα, μάλιστα.

Την κοπανάω, σου λέει ο Τσίπρας, αλλά δεν φεύγω. Εγκαταλείπω, αλλά θέλω να ξαναγυρίσω, πάλι πρωθυπουργός. Τότε γιατί παραιτήθηκε ο Αλέξης μας; Ξεφύγαμε.

Άλλο εκλέγεται πρωθυπουργός γυναίκα και στην Ελλάδα, άλλο διορίζεται. Υπάρχει διαφορά. Τυπικά, λοιπόν διαδικαστικά και γραφειοκρατικά βρέθηκε πρωθυπουργίνα η πολύ σοβαρή δικαστίνα, που όσο κι αν δεν της φαίνεται είναι κοντραδόρισσα. Του σωματείου κόντρας.

Σαν αρχισυνδικαλίστρια των δικαστικών η κυρία Βασιλική δεν κώλωνε να τα βάζει ανοικτά με το κράτος, για τα συμφέροντα των συναδέλφων της. Κι όχι μόνον επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε περικοπές στους μισθούς τους. Παράνομο, έλεγε η υπηρεσιακή πλέον πρωθυπουργός, το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μάλιστα την υπόθεση την έχει παραπέμψει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Γυναίκες αρχηγούς κομμάτων είδαμε στην Ελλάδα. Την Μαρία Δαμανάκη στον Συνασπισμό, μια κυρία στους οικολόγους, σήμερα την Φώφη Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ. Αν αύριο με εκλογές έβγαινε πρωθυπουργός η κυρία Βασιλική Θάνου, θα καταργούσε το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Όχι, βέβαια, στη μνημονιακή Ελλάδα.

Υπεράνω των νόμων και του Συντάγματος είναι το Μνημόνιο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κυβερνήσεις πέφτουν μα οι αποστάτες μένουν!