DEBATE ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ: ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Όχι μόνον στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, αυτά που χαρακτηρίζονται φασιστικά και κομουνιστικά και δικτατορικά, αλλά και στα λεγόμενα δημοκρατικά, ο αρχηγός κράτους είναι κυρίαρχος. Πανίσχυρος. Είτε κυβέρνηση σαν πρωθυπουργός, είτε σαν πρόεδρος δημοκρατίας.

Έτσι και στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός εξουσιαστής. Ό, τι θέλει κάνει αυτός. Ό, τι θέλει αποφασίζει. Αυτός διορίζει υπουργούς, αυτός όποτε τον συμφέρει κάνει εκλογές.

Σήμερα, όμως, κι όταν λέω σήμερα εννοώ όχι γενικώς και αορίστως, αλλά συγκεκριμένα σήμερα, ο πρωθυπουργός έχει εξελιχθεί σε γλάστρα. Ένα ενεργούμενο των δανειστών. Αυτό θα κάνεις. Αυτό δεν θα το κάνεις.

Είναι γελοίο ότι λέγονται εκλογές. Γελοίο διότι ο πρωθυπουργός θα εκλεγεί από τον κόσμο, αλλά θα κυβερνάει σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας, σύμφωνα με το προαποφασισμένο μνημόνιο. Δεν είναι κορόιδο, λοιπόν, ο Μεϊμαράκης π.χ. και ο Τσίπρας να θέλουν να... εκλεγούν αυτοί πρωθυπουργοί. Να παίζουν το ρόλο της γλάστρας, δηλαδή.

Αύριο Δευτέρα γίνεται πάλι debate, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Μεϊμαράκη. Και οι δύο... θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί με βαρειά καρδιά. Θα τα δούμε όλα στο ντημπαίητ τους! Ποιος, δηλαδή, ΔΕΝ θέλει πιο πολύ να κερδίσει το ντέρμπυ των εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, όχι για κυβέρνηση