ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΝ ΛΙΜΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΜΑΡ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τώρα δεν μιλάνε για σκίσιμο του μνημονίου ούτε για κατάργηση του ούτε καν για διόρθωση του. Μόνο για ...λείανση του. Και μάλιστα σε ελάχιστες περιπτώσεις. Τη λέξη λείανση χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Μειμαράκης, όταν ρωτήθηκε στο δεύτερο ντιμπέιτ, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας ...λίμα χρησιμοποίησε για να πάρει τις αποστάσεις του από μέτρα σαν το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση.

Αμφότεροι μίλησαν για ισοδύναμα μέτρα, αλλά απέφυγαν επιμελώς να αναφέρουν ποια θα είναι αυτά, είτε γιατί δεν τα έχουν βρει ακόμη είτε γιατί θέλουν να συνεννοηθούν πρώτα με τους δανειστές. Που μας έμαθαν πια. Το ισοδύναμο πρέπει να είναι όχι ένας νέος φόρος που δύσκολα πλέον εισπράττεται, αλλά περικοπή δαπάνης, παραδείγματος χάρη περικοπή σύνταξης ή μισθού.

Ο Μειμαράκης έδειξε να μην συζητά καν τη φορολόγηση των αγροτών, ενώ ο Τσίπρας, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο αντί για το 23% των διδάκτρων να αυξηθεί αντίστοιχα ο ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας, έκανε λόγο αορίστως για ισοδύναμο, ενώ διέψευσε χαλαρά τις πληροφορίες για κατακερματισμό των συντάξεων χωρίς όμως να αναφέρει τη λέξη ισοδύναμο.

Η μετεκλογική συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αναμφισβήτητα...

Διαβάστε ακόμα:

Καρφί Μεϊμαράκη κατά της Θάνου